Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl Ekim ayında açılan ve bugüne kadar toplam 5 bin 468 kişinin ziyaret ettiği 'El Emeği Çarşısı'nda onlarca kadın ve genç kız, evde ürettikleri ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.
Bazı kadınlar kazandıkları parayla çocuklarını okuturken, bazıları ise ihtiyaçlarını gideriyor. Daha önce evde ürettikleri ürünleri sipariş üzerine satarken şimdi ise tezgâh başında satış gerçekleştiren kadınlar, Ordu Büyükşehir Belediyesinin kendilerine sunduğu hizmet ile hem daha fazla kazanıyor hem de düzenli bir mekânda olmalarından dolayı büyük memnuniyet yaşıyor.

Organik ürün pazarı da açılacak
Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ve orijinal el emeği ürünlerini toplam 20 adet stantta satışa sunan ev hanımlarının 15 gün boyunca dönüşümlü olarak kullandığı çarşının hemen yanında organik pazar açılacak. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilerleyen zaman içerisinde bu çarşının hemen yanında bulunan alanı düzenleyerek daha önce sebze pazarlarında satılan yöresel ve organik ürünlerin burada sergilenerek satılacağını belirtti.

‘El Emeği Çarşısı’ ekmek kapıları oldu