20 OCAK KORİDORU

20 Ocak 1989'daki trafik kazasında hayatlarını kaybeden futbol şehitleri Nuri Asan, Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve Asım Özkan'ın isimleri Atakum Yunus Emre İlkokulu'nda yaşayacak. Atakum Arena Taraftar Grubu Başkanı ve Yunus Emre İlkokulu Aile Birliği Başkanı Erkut Erbil'in önerisi ve çalışmasıyla okulun 2. katı 20 Ocak Koridoru yapıldı. O koridorda yer alan sınıflara da futbol şehitlerinin adları verildi. Bu anlamda projeyle hazırlanan koridor kazanın sembol isimlerinden eski başkan Emin Kar, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, TÜFAD Samsun Şube Başkanı Hakkı Bayrak, Atakum Belediyespor Başkanı Mehmet Aydın, Yab-Pa Futbol Akademi Başkanı Ali Akyüz, veliler ve öğrencilerin katılımıyla açıldı.

TEŞEKKÜR EDİLDİ

Okul Aile Birliği Başkanı Erkut Erbil, "Biz futbol şehitlerimizle büyüdük. Hayatımda Samsunspor'dan başka takım tutmadım ve onlar için bu projeyi hayata geçirmek istedim. Okul yönetiminden de gerekli izinler alınınca çok anlamlı bir iş yaptık. Diğer sınıflara da Samsunspor için emek vermiş kişilerin adlarını vermeyi planlıyoruz" dedi. TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven ve TÜFAD Samsun Şube Başkanı Hakkı Bayrak, projenin yapılmasınde emeği geçenlere teşekkür etti. Eski başkanlardan Emin Kar, "Emeği geçenlere teşekkür ederim. Futbol şehitlerimizin isimlerinin okulda yaşatılması gelecek nesillere onları aktarmak adına çok önemli. Ben 20 Ocak'ı her gün yaşıyorum. Allah o acıları bir daha yaşatmasın" diye konuştu.

METE BENİM İÇİN FARKLIYDI...

Kazanın sembol isimlerinden eski başkan Emin Kar, "Hepsi çok değerli insanlardı. Allah onları nur içinde yatırsın. Allah rahmet eylesin. Benim için Mete çok farklıydı. Çünkü benim oda arkadaşımdı. Bizim zamanımızda oda arkadaşı, kardeş gibiydi. Onun için torunuma Mete'nin adını verdim" dedi.