Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Gençlik Kolları Kongresi saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ve divanın oluşturulmasıyla başladı. AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı Kongresi'nde Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin Haliloğlu, İl Başkanı Adem Çalkın, Milletvekili Selahattin Beyribey, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Enes Melik Yaylacı konuşma yaptı.
Daha sonra söz alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 'Elbetteki şehadet şerbeti içmek önemli, ona hazır olmak önemli, bu genlerimizde var. Bu ecdadın bize bıraktığı miras, inşallah biz bunu gelecek nesillere taşıyacağız' dedi.

'AK gençlik bir taraftan mücadele edecek, bir taraftan sahada çalışacak. Ama bir taraftan da kendini yetiştirecek'
Gençlerden bir istirhamı olduğunu ifade eden Bakan Arslan, 'Dünya'da oyunlar, kavgalar, mücadeleler sadece silahla olmuyor. Sadece silahlı kuvvetlerin sahada, cephede çarpışmasıyla olmuyor. Ekonomik olarak oluyor. Sosyal olarak oluyor. O yüzden dünyanın kurduğu diğer oyunları bozabilmemiz, ekonomi dahil, savaşlara en iyi cevabı verebilmemiz için kendimizi iyi yetiştirmemiz lazım. İşte AK gençliğin yapması gereken bu, bir taraftan mücadele edecek, bir taraftan sahada çalışacak. Ama bir taraftan da kendini yetiştirecek' diye konuştu.
Daha sonra AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı seçimine geçildi. AK Parti 5. Olağan Gençlik Kolları Kongresi'nde tek aday olarak Mehmet Emin Haliloğlu gösterildi.

Bakan Ahmet Arslan, Kars’ta AK Parti Gençlik Kolları Kongresine katıldı