Edirne'deki şehitlikleri tespit etmek, şehitlikleri gün yüzüne çıkartmak, şehitlikler ile ilgili projeler hazırlamak amacıyla 12 Aralık 2017 tarihinde kurulan Edirne Şehitlikleri İmar Derneği, ilk genel kurulunu Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği'nde gerçekleştirdi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın kurucu başkanlığını yaptığı derneğin genel kurulunun ilk gündem maddesi açılış ve yoklama oldu.
Genel kurulun açılış konuşmasını gerçekleştiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tarihi boyunca işgallere uğramış olan Edirne'nin her bir karış toprağının doğal bir şehitlik olduğunu söyledi. Edirne'de hangi alanda kazı yapılırsa yapılsın bir şehitlik ile karşılaşabilineceğini belirten Gürkan, 'Şehitlerimizi unutmamak, bu toprakların nasıl vatan yapıldığı ve vatan topraklarının nasıl korunduğunu anlatan en güzel eserler şehitliklerdir. Gelecek kuşaklara özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza şehidin ve şehitliğin ne anlama geldiğini öğretecek olan bu eserleri meydana getirmek, yapmak ve düzenlemek amacıyla Edirne'de tıpkı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle 1926'da kurulan Türk Şehitlikleri İmar Vakfı gibi Onlar kadar olamasak da kendi çapımızda, kendi bölgemizde Edirne Şehitlikleri İmar Derneği adında bir dernek kurmaya karar verdik. Bu derneğimizin 12 Aralık 2017'de de kuruluşunu ve tescilini tamamladık. Bugün Edirne Şehitlikleri İmar Derneği'nin ilk kongresini yaparak, bizde kurucular olarak bu görevi asli olarak yürütecek arkadaşlarımıza devredeceğiz. Kuşkusuz hangi görevde ve unvanda olursak olalım; bize aziz hatıraları ile her zaman onur ve gurur veren şehit ailelerimizin, hem de şehit aileleri ve gazi derneklerimizin, Edirne Şehitlikleri İmar Derneği'nin yanında bugünde olduğu gibi yarında olmaya devam edeceğiz' dedi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu okundu. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ibrası oy birliğiyle kabul edildi. Tahmini bütçe yapma yetkisinin verilmesinin ardından seçimlere gidildi. Tek listenin olduğunu genel kurulda Yönetim Kurulu'na Ali Muhittin Arel, Faruk Çitfçi, Çetin Pehlivan, Feridun Tunca, Köksal Atlı, Altay Bayatlı, Emel Özkan, Emrah Çivici, Koray Ustabaşı ve Sedat İduğ; Denetim Kurulu Asil Listesi; Ali Nermin Vardar, Doğan Albayrak, Taner Tuna seçildi.
Ayrıca genel kurulda Burs Komisyonu ve Şehitlik Komisyonu da kuruldu.