29. YILDÖNÜMÜ

Kırmızı- Beyazlı renklere 'siyah'ın eklendiği 20 Ocak 1989'da Samsunspor, Malatyaspor deplasmanına giderken, elim bir trafik kazası geçirmişti. Kazada Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomiç'le otobüs şoförü Asım Özkan, hayatını kaybetti. Futbol şehitleri vefatlarının 29. yıldönümünde unutulmayarak anıldı. Nuri Asan'ın mezarı başındaki anma töreninin ardından tüm futbol şehitleri için dualar okundu. Ardından eski kulüp müdürü Yüksel Özan'ın da mezarı ziyaret edildi. Son olarak ise otobüs şoförü Asım Özkan kabri başında anıldı. İkindi namazından sonra da Site Cami'nde mevlid okutuldu

İŞTE KATILANLAR

Anma törenlerine AK Parti Samsun Milletvekilleri Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsunspor Başkanlık Divan Kurulu Başkanı Tarık Özdal, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, ASKF Samsun Şube Başkanı Şener Aydın, TÜFAD Samsun Şube Başkanı Hakkı Bayrak, Samsunspor Gençlik Geliştirme Sorumlusu Besim Durmuş, Atakum Belediyespor Başkanı Mehmet Aydın, eski Samsunspor başkanlarından Hakkı Tomaç ve Emin Kar, eski yönetim kurulu üyeleri, Samsunspor ve Canik Belediyespor altyapı, Atakum Belediyespor A Takım sporcuları ve taraftarlar katıldı.

ASIM İYİ ŞOFÖRDÜ

Kaza döneminin kulüp başkanı Hakkı Tomaç, "O günleri nasıl unutabiliriz? Asım çok iyi bir şofördü. Ancak karşıdan gelen yüklü kamyon fren yapıp, önüne kırınca, Asım'a kaçacak yer bırakmadı. Onları bir kez daha anıyoruz. Onlar Samsunspor'un gerçek kahramanlarıdır" dedi. Samsunspor Başkanlık Divan Kurulu Başkanı Tarık Özdal ise, "O gün hala hafızamda. Keşke yanlış duymuşuzdur umuduyla gitmiştik kaza yerine. Allah bir kez daha rahmet eylesin" dedi. Otobüsten yaralı olarak kurtulan Hakkı Bayrak da, "Kelimelerin bittiği an. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Teknik direktörümüzü, birlikte top koşturduğumuz arkadaşlarımızı unutmamız mümkün değil" şeklinde konuştu.

ÖZAN DA UNUTULMADI...

Eski Samsunspor Kulüp Müdürü ve camianın sevilen isimlerinden Yüksel Özan da, mezarı başında anıldı. Özan'ın mezarına, altyapı sporcuları çelenk bıraktı ve dualar edildi.

BOL BOL DUA ETTİ...

Kazanın sembol isimlerinden eski Başkan Emin Kar da, teknik direktörü ve takım arkadaşları için düzenlenen törenlere katıldı. Oldukça üzfün olduğu gözlenen Emin Kar, arkadaşları için bol bol dua etti.

ÖZKAN'LA SON BULDU...

Samsun'daki anma etkinlikleri kabri Kıranköy Mezarlığı'nda bulunan otobüs şoförü Asım Özkan'ın anılmasıyla son buldu. Özkan'ın mezarına da Divan Kurulu Başkanı Tarık Özdal ve Samsunspor Kulüp Genel Müdürü Metin Koçer, çelenk bıraktı.

TAZİYELERİ KABUL ETTİ...

Geçtiğimiz günlerde yeğeni Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa şehit olan Atakum Belediyespor Başkan Danışmanı Dursun Karamustafa, anma törenlerinde taziyeleri kabul etti.