KATILMADILAR

Samsunspor'un 20 Ocak 1989'daki trafik kazasında kaybettiği Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Zoran Tomiç ve Mete Adanır'la otobüs şoförü Asım Özkan, dün vefatlarının 29. yılında anıldı. Anma törenlerine Samsunspor'da teknik ekip ve futbolcuların katılmaması büyük tepki çekerken, durum 'vefasızlık' olarak yorumlandı. Samsunspor Sportif Direktörü Coşkun Zeren, kamuoyunun hassasiyetinde haklı olduğunu ve tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu ifade etti.

HOCA BENİ UYARDI

Zeren, "Bilindiği gibi cuma günkü antrenmanı iptal edip, Piazza AVM'deki anma törenine katıldı. Hocamız Engin İpekoğlu, cumartesi günü saat 11.00'e antrenman koyarken, bana, "Anma törenleri var, iptal edebilirim. Törenlere katılabiliriz" dedi. Ancak kendisine, A Takım'ı temsilen benim orda olacağımı söyleyip, programlarında değişiklik yapmamalarını istedim. Çünkü idman, ardından Vali Osman Kaymak'ın takıma vereceği yemek ve yolculuk vardı. Onlar da benim sözün üzerine antrenman yaptı" dedi.

ONLARIN SUÇU YOK

Kamuoyunun hassasiyetinde sonuna kadar haklı olduğunun altını çizen Zeren, "Burada hocamız Engin İpekoğlu ve futbolcuların en ufak bir suçu yok. Karar bana ait. Ben de Vali beyle yaptığım toplantının uzun sürmesi nedeniyle törenlerde bulunamadım ve ortaya bu hoş olmayan tablo çıktı. Atlamamız gereken bir töreni atlamış olduk. Bundan dolayı özür diliyorum. Kamuoyu hassasiyetinde sonuna kadar haklıdır. Durumun yanlış anlaşılması normal. Ancak yaşadıklarımız bunlar" diye konuştu.

HATA BENİMDİR

Zeren şöyle bitirdi: "Tekrarlıyorum, burada bir hata varsa hata benimdir, sorumlu benim. Biz kulüpte 13- 14 saat geçiriyoruz. Otobüse bindiğimizde teknik direktör koltuğunda kim oturursa otursun, Nuri hocayı anmadan yola çıkmaz. Kulübün her tarafından anma köşeleri var, sürekli onları anıyoruz. Tabiki bunlar bahane değil. Kamuoyunun hassasiyeti ve yanlış anlaması normal. Ben de tek başıma çalışıyorum, ne yapalım, kulübü toparlamak için uğraşıyoruz. Yaşananlardan dolayı tekrar özür diliyorum."