AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için ülke genelindeki 90 bin camide olduğu gibi Samsun Büyük Cami'de kılınan sabah namazının ardından edilen duaya iştirak etti.

GEREĞİ YAPILIYOR

Cami çıkışında harekat ile ilgili açıklama yapan Milletvekili Kurt, 'Dün akşam saatlerinde Başkomutan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin'de Zeytin Dalı Operasyonu'nu başlattı. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Bu harekat Birleşmiş Milletler Sözleşmesi 51. maddesi gereği Türkiye'nin meşru müdafaasını kullanmak üzere yaptığı bir harekattır. Bu harekatın amacı bölgedeki Türk, Kürt ve Arap kardeşlerimizi terör örgütlerinin baskısından kurtarmak. Ülkemizin güney koridorundaki terör hattını temizleyene dek bu operasyonlar sürecek. Afrin ve çevresinden ülkemiz sınırlarına yapılan taciz atışlarına seyirci kalmamız söz konusu değildi ve Türkiye olarak şimdi gereğini yapıyoruz. Biz bu aşamada millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde, bu harekatın arkasında olmamız gerekiyor' şeklinde konuştu.

ELLER SEMAYA AÇILDI

Samsun Büyük Cami'de kılınan sabah namazının ardından Milletvekili Kurt, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, AK Parti Gençlik Kolları ve vatandaşların katılımıyla eller semaya açılarak muzaffer Türk ordusunun harekatının zaferi için dualar edildi.