Bakan Arslan, bakanlıkta gerçekleştirilen bir toplantının ardından gündeme dair değerlendirmelerde bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gerek hükümet gerekse bakanlık olarak belirlenen hedeflerden hiçbir şekilde taviz verilmediğini kaydeden Arslan, bu kapsamda bir tarafta Afrin'de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı devam ederken, diğer taraftan da ekonomik büyüme için her alanda çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

'Kucak açtığımız 3 buçuk milyon Suriyelinin toprak bütünlüğüne saygımız var'
Zeytin Dalı Harekatı'nda yer alan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerek hudutlarda, gerek bölgede gerekse çevre ülkelerde güvenliği sağlamak ve masum insanların mağdur olmaması adına elini uzatmaya her zaman devam ettiğini vurgulayan Arslan, 'Amacımız, ülke içinde ve dışında istikbalimizi ve istiklalimizi etkileyecek, vatandaşımızın huzurunu etkileyen terör olaylarını engellemek, teröristlerin yuvalandığı bataklıkları kurutmak ve onları bölgeden temizlemek. PKK/KCK/YPG/DEAŞ gibi dış güçlerle iş birliği yapan o kadar terör örgütü var ki, biz bu kapsamda dün olduğu gibi bugünde mücadelemizi devam ettireceğiz. Teröristlerin kökünü kazıyıncaya kadar bu mücadelemiz devam edecek. Suriye'nin toprak bütünlüğüne hep saygımız var, bununla birlikte terör örgütlerinin oralarda yuvalanıp ülkemize zarar vermesine izin vermeyeceğiz. Bölge halkların hepsini dost ve kardeş görüyoruz, nitekim 3 buçuk milyon Suriyeliye kucak açmamızın altında da bu var' şeklinde konuştu.

'Operasyon için sivil hava uçuşu önemleri alındı'
Afrin'e düzenlenen hava harekatı kapsamında uçuşlarla ilgili bir önem alınıp alınmadığı sorulan Arslan konuya ilişkin şu bilgileri verdi:
'Operasyon kapsamında mehmetçiğimiz gerek karadan mücadelesini sürdürürken, havadan da tespit edilen noktalar bombalanıyor. Silahlı kuvvetlerimizle Türk sivil havacılığı olarak hep istişare halindeyiz. Herhangi bir şekilde sivil uçuşların bundan etkilenmemesi adına gerekli tedbirler zaten her zaman alınıyor. Uçuşları farklı yüksekliklerde yönlendirdiğiniz takdirde zaten bir sıkıntı olmuyor. Zaten şuan o bölgede Suriye hava sahasına sivil uçuşlar söz konusu değil. Sınıra yakın şehirlerimizdeki sivil uçuşlarımızın bundan etkilenmesi de alınan tedbirlerle söz konusu değil. Silahlı kuvvetlerimize, askerlerimize başarılar diliyoruz. Bölgenin huzuru, istikrarı sadece bizim için değil bölgenin tamamı için önemlidir' açıklamasında bulundu.
Bakan Arslan dün Bitlis'in Hizan ilçesinde PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda çığ düşmesi sonucu şehit olan 5 askere Allah'tan rahmet diledi.