Haberaks TV'de hafta içi her gün Burcu Düzgün Çoban'ın sunumuyla ekranlara gelen Haberin Sesi programına konuk olan Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, Samsun için beklenen kar yağışının yarın öğleden sonra etkili olacağını ifade etti.

2 GÜN SÜRECEK

Samsun kent merkezinde geçen yılki gibi bir kar yağışının şimdilik beklemediklerini dile getiren Yüce, "Yarından itibaren ülkemizin büyük bölümünde etkili kar yağışı göreceğiz. Yağışlar, ülkemizin iç kesimleriyle güney kesimlerinde yağmur, kuzey kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde görünecek. Samsun'da yarın öğleden sonra ve perşembe günü kar yağışı bekliyoruz. Ancak bu beklenti geçen yılki gibi değil. Sonrasında parçalı bulutlu, açık bir hava gelecek" dedi.

3 HAFTA GECİKTİ

Atmosferin üst kesiminin yeteri kadar soğumadığı için kar yağışının Türkiye'ye geç geldiğini dile getiren Yüce, "Kar yağması için atmosferin üst kesiminin biraz daha soğuması lazım. Bu soğuma gerçekleşmediği için yağışları, daha çok yağmur ve sağanak yağmur şeklinde aldık. Kar yağışı haliyle biraz daha gecikti ve sadece yüksek kesimlerde etkili oldu. Hava kütleleri, kaynak bölgesinden gelirken özellikle kara ve deniz yüzeylerinden etkilenmektedir. Bu yıl denizler de yeteri kadar soğumayınca, beklenen soğuma gerçekleşmedi. Biz de kara dönüşmesi noktasında yaklaşık üç haftalık bir gecikme yaşadık" ifadelerine yer verdi.

Pirsu DÜZGÜN