AKSAN Genel Başkanı Arif Erol, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin bölgesine Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan 'Zeytin Dalı' operasyonunu ekonomik açıdan değerlendirdi.
Zeytin Dalı operasyonunu bölgede yapılan bir huzur operasyonu olarak gördüklerini vurgulayan Başkan Erol, 'Zeytin Dalı harekatı ülke ekonomimize hiçbir engel teşkil etmediğini altını çizerek belirtmek isterim. Yapılan operasyon yerinden ve yurdundan edilen gerçek sahipleri olan Afrinlilere yeniden teslim edilmesi, bölgede oluşan terör koridorunun ortadan kaldırmak için yapılmış bir harekattır. Ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyelileri vatan topraklarına geri dönülmesi için atılmış adımlardır. Türk ordusu demek mağdurun ve mazlumun umudu demektir. Rabbim ordumuza ve askerimize güç kuvvet versin. Çıkmış olduğumuz milli mücadele davamızda muzaffer eylesin. Bulunduğumuz noktada güveni ve huzuru tahsis etmek büyük devlet anlayışıdır' dedi.

'Türkiye'nin ekonomisi daha iyi olacak'
Afrin operasyonu ile Türkiye'nin gücüne güç kattığın dile getiren Erol, 'Ekonomik açıdan bazı olumsuz yorumlar yapılıyor. Bunların pekte bir önemi olmadığı görülüyor. Biz iş adamları olarak durumu böyle değerlendirmiyoruz. Afrin operasyonu sonrasında ülkemizin ekonomisinin daha iyi olacağını ve gelişeceğini görüyoruz. Afrin operasyonu ile ülkemizde güven ortamı oluştuğundan dolayı yatırımcıların güven limanı olan ülkemiz, daha fazla yatırım alacak. Yatırımın olduğu yerde de üretimin artacağı, üretiminde olduğu yerde istihdamın artacağı görülüyor. Buradan ben tüm iş adamlarımıza ve sanayicilerimize doğu ve güneydoğu bölgemize daha fazla yatırım yapmalarını istiyorum. Bu bölgede daha önce çöreklenmiş olan terör örgütünün artık temizlendiğini için buralara gelip fabrikalar kurulmasını, yatırım yapmalarını için iş adamlarına çağrıda bulunuyorum' diye konuştu.

'Ekonomi liginde ilk 10'a girmemiz kaçınılmaz olacaktır'
İş adamları ve sanayiciler olarak her zaman istikrarın ve güvenin olduğu yerlere yatırım yaptıklarını aktaran Erol, 'Ülkemiz, bulunduğu coğrafya konumuyla istikrarlı bir bölgededir. Bundan sonra ülkemizin 2023 hedeflerine daha rahat ulaşabilmesi için sürekli üretim ve ihracata odaklanmamız gerekiyor. Hükümetimizin de ekonomiye vermiş olduğu önemli bir destek var. Bölgemizde yeni yatırım teşvik paketleri açıklanıyor. Bunun yanında iş adamları olarak bölgemizde artık terörün olmadığı görüyoruz. Bundan dolayı bizler sürekli yatırıma ağırlık vermemiz gerekiyor. Yatırımın olduğu yerde üretim, üretimin olduğu yerde ihracat, ihracatın olduğu yerde de ekonomi güçlü olur. Son açıklanan yüzde 11.1'lik büyüme oranıyla Türkiye, büyüme oranında dünya birinciliğini yakaladı. Ülkemiz böyle bir coğrafya içerisinde 11.1 büyüme gerçekleştiriyorsa bundan sonraki güvenli bir ortamda dünya ekonomi liginde ilk 10'a girmesi kaçınılmaz olacaktır. Bizler iş adamları ve sanayiciler olarak çalışmamız gerekiyor'ifadelerini kullandı.

'Afrin operasyonu diğer ülkelere açılan bir kapı olarak görüyoruz'
Türkiye'nin 2017 yılında 158 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdiğini aktaran Erol, 'Afrin operasyonu ile güvenli sınırlarımız olacağından dolayı ihracat rakamlarımızı 2018 yılında 200 milyon dolar civarında bekliyoruz. Tabi bu ülkemizin güvenli bir liman olmasından geçiyor. Afrin operasyonu ile birlikte diğer bölgeler de güvenli hale geldikten sonra ihracatlarımızı bu bölgelere de gerçekleştirmiş olacağız. Yeniden bir Suriye inşa edilecek. Biz sanayiciler, üreticiler ve iş adamları olarak tabi ki orada ki pazardan ihracat yapmak için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Afrin operasyonu diğer ülkelere açılan bir kapı olarak görüyoruz. Afrin bizim için çok önemlidir' diye konuştu.

AKSAN Genel Başkanı Erol: “Afrin operasyonu sonrası ekonomi daha iyi olup, geliş