Samsun Haber: Samsun'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 2016 yılının ekim ayında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkililerinin kayyum olarak atandığı Tozlu A.Ş.'de şirket çalışanları toplu işten çıkarılmalar yaşadıklarını ve bu süreçte tazminat alamadıklarını ileri sürdü.

150 KİŞİ DAHA İŞTEN ÇIKARILACAK

İki yıldır Tozlu AŞ çalışanı olan ancak, dün beraberindeki 6 kişiyle birlikte işine son verilen Semra Maral, ''Bugün sabah saatlerinde işten çıkışımız verildi. Şu an halen işten çıkarılmalar devam ediyor. Toplamda 500 çalışanı olan bir şirketti. Bu hafta sonuna kadar 80, ay sonuna kadar da yaklaşık 150 kişinin işten çıkarılacağını öğrendik. İşten çıkarılırken de tazminatlarımızı alamadık. Aramızda 6 yıldır bu şirkette çalışan ancak işine son verilen arkadaşlarımız var. Bundan 5-6 ay önce parça parça işten çıkarılan arkadaşlarımız da tazminatlarını alamadı. Bize şu anda işten çıkarılırken sadece bir belge verildi. Üzerinde herhangi bir imza atmıyorlar. Tebliğ edilen biziz ama tebliğ eden imzası yok. Şirketin kaşesi var ama imza olmadığı için bu tazminat süreci çok uzayabiliyor'' dedi.

SADECE HAKKIMIZI İSTİYORUZ

Şu anda sadece işsizlik maaşından yararlanabileceklerini kaydeden Maral, ''Yetkililer bir açıklama yapmıyor. Tazminatla ilgili öngörüleri yok. Sadece 'Yasal haklarınızı kullanabilirsiniz' dediler. Şirket kayyumla yönetildiği için bu ucu açık bir süreç. Zaten maaşlarımızı hep gecikmeli olarak aldık. Hakedişlerimizi de alamadık. Biz sadece hakkımızı istiyoruz. Normalde tazminatlarımız işten çıkarıldığımız gün ödenmesi gerekiyordu. Fakat kayyum ataması gerçekleştiği için ucu açık bir tarih. Biz bu şekilde mağdur olmak istemiyoruz. Yeterince mağdur olduk. En kısa sürede tazminatlarımızı almak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

ŞİRKETİN CİROSU AZALMIŞ

Öte yandan, işten çıkarılanlara verilen belgede ''İş sözleşmeniz Tozlu Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de genel işleyişin mücbir sebeplerler, işletmenin, işverenin veya işin genelinde devamlı bir düşüş, ciroda ve siparişlerde sürekli azalma, müşteri açığının işyerini olumsuz etkileyerek firmamızın mevcut ekonomik durumunun bozulması nedeniyle yönetim kurulu karar gereğince 11.04.2017 tarihinde kıdem ve ihbar tazminatı başta olmak üzere tüm alacaklarınız hesaplanarak feshedilmiştir'' açıklamaları yer aldı.

Zerrin SOMUNCU