Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli, 24 Ocak'ta Uğur Mumcu, 31 Ocak'ta da ADD Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy'un hayatlarını kaybetmesiyle düzenledikleri Adalet ve Demokrasi Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu.

KALLEŞ PUSU

Ocak ayının Türkiye'nin aydınlık yarınlarına ışık tutanları ve demokrasi yolunda yitirilenlerin hatırlandığı bir dönem olduğunu belirten Özkefeli, "25 yıl önce bugün, kalemi kimseye biat etmeyen, gerçek bir gazeteciyi, sözde değil özde bir Atatürkçü'yü, Uğur Mumcu'yu kalleş bir pusu ile aramızdan kopardılar. Uğur Mumcu, 14 yıl boyunca 'Ne istedilerse verdikleri' cemaat yapılanmasının devlete nasıl sızdığını 1993 yılında görmüş 'Tarikatlara ve cemaatlere alınan genç çocuklar, 30 yıl sonra general olacaklar ve Cumhuriyete karşı ayaklanacaklar' diyerek uyarmıştı. 15 Temmuz'da yaşadığımız felaketten sonra 'Allah affetsin' diye kendini temize çıkarmaya çalışanlar, Uğur Mumcu'nun sesine kulak tıkayanlardır" diye konuştu.

KORKMAYACAĞIZ

"Biz umudumuzu asla yitirmeyeceğiz, korkmayacağız, yılmayacağız" diyen Özkefeli, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Ne yaparsanız yapın bu vatanı size terk etmeyeceğiz. Aydınlarımızın güvercin ürkekliği ile yaşamadığı, egemenliğin millete iade edildiği, özgürlüklerin her alanda kanunla güvence altına alındığı, okullarında kindar ve dindar değil, ilhamını akıl ve bilimden alan bir gençliğin yetiştiği, dokuz yaşında kızlarımızın azgın nefislere kurban edilmediği, emek sömürüsünün son bulduğu, barış ve huzur içinde yaşayacağımız tam bağımsız Türkiye'yi hep beraber yaratacağız. Uğur Mumcu şahsında bizler, aydınlık güzel günler için mücadele eden, mücadele ederken katledilen, tüm aydınlarımızın, yazarlarımızın, bilim insanlarımızın, gazetecilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun."