Tekkeköy'ün kültürel bakımdan birçok öğeyi bünyesinde barındırdığına dikkat çeken Belediye Başkanı Hasan Togar, bu zenginlikleri anlatmaya devam ettiklerini söyledi.
Togar, "Tekkeköy, farklı yapısı ve her bölgeden insanı bünyesinde barındıran bir mozaik olarak, Türkiye'nin minyatürü olarak nitelendirilebilir. Yıllar öncesinde farklı bölgelerden gelip ilçemize yerleşen, yerli halkla kaynaşarak burada hayatlarını sürdüren vatandaşlarımız, ilçemize de kendi kültürel zenginliklerini, örf ve adetlerini, yemekler çeşitlerini, oyunlarını kazandırmıştır" dedi.

TANITIMLAR SÜRECEK

Bu zenginliklerin tanıtımı için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Başkan Togar, "Bu kapsamda programlar, fuarlar, stantlar ile yazılı ve görsel basında tanıtım faaliyetleri uyguluyoruz. Bu çalışmalarımız kapsamında 'Lezzet' adlı programa sanatçı kimliğiyle ayrı bir anlam katan, ülkemizin kültürünün ve tarihinin zenginliklerinin ortaya çıkartılmasında fahri kültür elçiliği de yapan kıymetli dostum Turgay Başyayla'yı ilçemizdeki çekimleri öncesi belediyemizde ağırladık. İlçemizin ve bölgemizin yemek kültürünün tanıtılması konusunda katkı sağlayan Başyayla ve ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim" diye konuştu.