Canik Belediyesi Dış İlişkiler Birimi ile Samsun İmam-Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (SAMİMDER) tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde dünyaya "Savaşa ve Etnik Kıyıma Hayır" mesajı vermek amacıyla düzenlenen "Biz Kardeşiz" projesi kapsamında Samsun'a gelen Bosna-Hersek Mostar Karagözbey Medresesi öğrencileri, Başkan Osman Genç'i ziyaret etti.

SAMİMDER Başkanı İrfan Yetik ile Dış İlişkiler Birimi Müdürü Ali Kemal Tural'ın da yer aldığı ziyarette misafir öğrencilerle sohbet eden Başkan Genç, evrensel belediyecilikle Samsun'un ve Türkiye'nin adını dünyaya duyurduklarını söyledi.

RUTİN BELEDİYECİLİK YAPMIYORUZ

Bu tür projelerin şehirler ve ülkeler arasındaki bağı kuvvetlendirdiğini belirten Başkan Genç, "Biz gerek yurt dışında gerekse yurt içinde hayata geçirdiğimiz projelerle, sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin vizyonuna uygun olarak rutin belediyeciliğin dışına çıkıyoruz. Örneğin Bangladeş, Çad ve Somali'de açtığımız su kuyuları ve yaptığımız şadırvanlar, Suriye'ye uzattığımız yardım eli, Azerbaycan'daki Çeçen kardeşlerimiz için yaptığımız kurs merkezi, İsrail'in zulmü altındaki Kudus'ün yanında olmamız, bunların yanında şehrimizde yaşayan mülteci misafir kardeşlerimiz için eğitim, kültürel ve ekonomik alanlarda yaptığımız çalışmaların hepsi milletimizin büyüklüğünü yansıtan projelerdir" dedi.

HÜKÜMETİN VİZYONUNA KATKI

Canik Belediyesi'nin diğer belediyelerden farklı olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Biz, sadece rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında, mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizin de yanında olarak daha önce hamisi olduğumuz bu topraklarda, Türkiye'nin gücünü, şefkat elini hissettiriyoruz. Ayrıca şehrimizin ve ülkemizin adını duyuruyoruz. Dünya artık bir köy. Dolayısıyla yeni bin yılda kabuğunuza çekilerek, dünyaya at gözlüğüyle bakarak bir yere varamazsınız. Özellikle uluslararası alanda yaptığımız çalışmalar bu anlayışımızın sonucudur. Aktör ülke yolunda hızla ilerleyen ülkemizin bu vizyonuna katkı sağlamak için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da katkı sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'BİZ KARDEŞİZ' PROJESİ

Başkan Osman Genç'i ziyaretin ardından Samsun'un tarihi ve turistik mekanlarını da gezen Bosnalı misafir öğrenciler, şehitlikleri yerinde görmek üzere Çanakkale'ye de gitti. Canik Belediyesi'nin destek verdiği "Biz Kardeşiz" projesi kapsamında daha önce de Samsunlu İmam-Hatip öğrencileri Bosna-Hersek'e gitmiş ve oradaki proje dahilindeki Bosnalı öğrencilerle görüşmüştü.