Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ilçeye tarihinin en büyük yatırımlarını kazandırdıklarını ifade etti. Şahin, Bafra'nın bir yandan yepyeni tesislere sahip olurken, diğer yandan da doğalgaza kavuştuğunu, Bafra Belediyesi'nin ihtiyacı olan ürünleri kendi üreterek, maliyetleri yüzde 50 oranında azalttığını dile getirdi.

ASFALT ŞANTİYESİ VE PLENTİ TESİSİ

Yeni hizmete giren asfalt şantiyesi hakkında bilgi veren Şahin, 'İlçemizde ekonomik ömrünü tamamlamış, çevreye ve insanlarımıza zarar veren asfalt şantiyesi şehir merkezimizde bulunuyordu. Bir işlevi kalmamıştı. Bu çirkin ve zararlı görüntülere son verdik. Şehir merkezimiz dışında 80 ton/saat kapasiteli modern asfalt şantiyesi ve plenti kurarak halkımızın hizmetine sunduk. Yaptığımız yatırımlar ile asfalt konusunda dışa bağımlıktan kurtulduk. Asfalt hammaddesini alıyoruz ve asfaltlarımızı kendimiz üretiyoruz, kendi asfalt serme makinemiz silindirlerimiz, asfalt bakım ve yama aracımız, kamyonlarımız, iş makinelerimiz ve personellerimiz ile asfaltlarımızı yapıyoruz. Doğalgaz çalışmaları ile bozulacağını bildiğimiz yollarımızda daha çabuk ve kaliteli asfalt yapmak için Bafra tarihimizin en büyük asfalt, parke taşı ve bordur tesisleri yatırımını yaptık" dedi.

BÜYÜK ZAHMETLER ÇEKTİLER

Şahin, ilçe merkezindeki 21 mahallede hizmet alanına giren 400 kilometre yol ağı, yeni mahalle olan köylerde ise 2 bin 800 kilometre olmak üzere toplam 139 mahallede 3 bin kilometre yol bulunduğunu kaydetti. Başkan Şahin, doğalgaz hattı döşemeleri nedeniyle yollarda 400 kilometreden fazla dikey ve yatay kazı çalışması yapıldığını belirterek, 'Bu nedenle yol ve kaldırımlarımız bozuldu. Görevde olduğumuz 9 yılda ilçemize 400 bin ton asfalt yol ve 130 bin metrekare satıh kaplama asfalt yol kazandırmak nasip oldu. 9 yılda 30 yılda yapılandan daha fazla asfalt yol yapmayı başardık. Bu başarı doğalgaz öngörümüz nedeniyle zamanında asfalt şantiyesi ve plenti tesisi kurmamız, asfalt serme makinesi, silindirler, asfalt bakım ve yama aracı ile iş makineleri almamız ve personellerimizin yoğun gayretleri ile gerçekleşmiştir. Bu yatırımlarımız Bafra tarihinin bu alanda ki en büyük yatırımları olmuştur. Doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan yol ve kaldırımlar nedeniyle hemşehrilerimizin büyük zahmetler çektiğini biliyoruz. Halkımızın, muhtarlarımızın ve araç sahiplerinin sabır, hoşgörü ve desteklerine bir kez daha teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

80 BİN METRE BETON YOL YAPTIK

Beton yol çalışmaları hakkında da bilgi veren Şahin, '2014 yılı nisan ayında yürürlüğe giren Büyükşehir yasası ile köylerimiz mahalle statüsüne geçti. 21 mahalle olan sayımız 139 oldu. Yeni mahallelerimizin mahalle içi yolları ilçe belediyemizin hizmet alanına girdi. Yeni mahalle olan köylerimizde 3 yılda 80 bin metre beton yol yapıldı. İlk defa köylerimizin içindeki yollarda beton yol ve asfalt çalışması oldu. Beton yol çalışmalarımız kesintiye uğramadan 2018-2019-2020 yıllarında ve her yıl Allah'ın izniyle devam edecek. Hedefimiz hem ilçe merkezimizde hem de yeni mahallelerimizde yol problemini tamamen çözmek. Bunun için tüm planlamalarımız yapılmış ve seferberlik halinde çalışmalarımız sürecek' diye konuştu.

KİLİTLİ PARKE TAŞI VE BORDUR TESİSLERİ YAPILDI

Başkan Şahin, Bafra Belediyesi'nin kilitli parke taşı ve bordur üretim tesislerini kurarak bu alanda da dışa bağımlılığa son verdiğini dile getirerek, 'Günü düşünerek değil Bafra'mızın ve insanlarımızın geleceğini düşünerek hareket ettik. İlçemizin çevre dostu, temiz ve ekonomik yakıt olan doğalgaza kavuşması için kararımızı verdik. Asfalt şantiyesi ve plenti tesislerimiz, asfalt serme makinesi, silindirler, asfalt bakım ve yama aracından sonra kilitli parke taşı ve bordur tesislerimizi kurarak bu alanda da dışa bağımlılığımıza son verdik. Bu şekilde ihaleleri aradan çıkardık, maliyetleri azalttık. İlçemizde ki tüm kaldırım ve bordurlar bu tesislerimizde ürettik. Kendi personellerimiz ile kaldırım ve bordurlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz' ifadelerini kullandı.