Türkiye'de İstanbul'un ardından en çok madde bağımlı oranına sahip olan Antalya'ya, Yeşilay Dayanışma Merkezi şube açıyor. Türkiye'de 3 şubesi İstanbul'da olmak üzere toplam 7 şubesi bulunan YEDAM, 8'inci şubesini 2018 yılı içerisinde Kepez ilçesinde faaliyete geçirecek. Merkezde madde, teknoloji, alkol ve sigara bağımlılarına klinik psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları eşliğinde psikoterapiler uygulanarak topluma temiz bireyler olarak tekrar kazandırılması hedefleniyor.
Daha önce Kızılay şubesi olarak hizmet veren binadaki tadilatları yerinde incelemeye gelen TBMM Bağımlılıkla Mücadele Araştırma Komisyonu sözcüsü AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, 8'inci şubenin Antalya'da kısa süre içerisinde faaliyete geçeceğini ve buradaki amacın madde bağımlılığıyla mücadele olduğunu kaydetti.

'Madde bağımlılığında İstanbul'dan sonra gelen 2'inci büyükşehiriz'
Antalya'nın madde bağımlılığında Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Enç, bağımlılıkla mücadelede son yıllarda ciddi mesafeler kat edildiğine dikkat çekti. Daha önce açılan Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) ve kente açılması planlanan Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇAMATEM) ile YEDAM gibi merkezlerin, madde bağımlılığıyla mücadelede önemine işaret eden Enç, 'Madde bağımlığı oranında İstanbul'dan sonra gelen ikinci büyükşehiriz. Tabi ki bu gibi merkezlerin açılması bizim övünç kaynaklarımız değil ama ortada bir gerçek var ve biz bu gerçekle yüzleşiyoruz. Bu yüzden hem önleyici, hem kimyasaldan arındırma, arkasından da sosyal uyum merkezlerinin sayısını arttırmak durumundayız. YEDAM da bu noktada sosyal uyuma bir adım atmak isteyen, bağımlılıktan kurtulmuş, sosyolojik anlamda topluma tekrar geri döndürebileceğimiz kardeşlerimize yardımcı olmak' dedi.
Meclisin, 4 siyasi partinin ortak önergesiyle kurduğu Bağımlılıkla Mücadele Araştırma Komisyonu'nun Antalya'da çeşitli ziyaret ve faaliyetler de bulunacağını kaydeden Enç, bağımlılıkla mücadele konusunda emniyet narkotik ekiplerinin son derece başarılı olduğunu dile getirdi.

Antalya’ya YEDAM açılıyor