Fildişi (Godiva) Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükeliçisi ile beraberindeki heyetin Samsun ziyareti, Borsan Grup tarafından yıllar önce başlatılan Afrika açılımı hamlesinde ilişkilerin gelişmesi için önemli bir adım oldu. Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez ile Fildişi Heyeti'ni ağırlayan Vali İbrahim Şahin, "Bu ziyaret vesilesiyle Adnan Ölmez Bey'in Fildişi Sahili'ndeki ticaretini geliştirip, ciddi anlamda yatırım yacağına inanıyorum" dedi.

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez'in daveti üzerine Samsun'a gelen Fildişi (Godiva) Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yacouba Atta ve beraberindeki heyet, Vali İbrahim Şahin'in konuğu oldu.

SAMSUN'U ANLATTIK

Ihlamur Kafe'de gerçekleşen ziyarette konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Büyükelçi Atta ve beraberindekiler, İşadamı Adnan Ölmez bey'in misafiri olarak Samsun'a gelip, bizleri ziyaret etti. Bu vesileyle bugün bir araya geldik. Kendilerine Samsun'u anlatma fırsatım oldu. Umarım Türkiye'nin Fildişi Sahili ile olan ilişkilerinde Samsun'un da bir nebze olsun katkısı olur. Ben Büyükelçiye Samsun'u ve bizleri ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Umarım bu ziyaret vesilesiyle işadamı Adnan Ölmez bey, Fildişi Sahili'nde ticaretini geliştirir ve ciddi anlamda yatırım yapar" dedi.

BÜYÜK ONUR DUYDUM

"Adnan Bey sayesinde bu güzel şehri görme fırsatım oldu" diyen Büyükelçi Atta, "Sayın Valim davetinizden ve bizleri kabullerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ben Samsun'a ilk defa geliyorum. Adnan Bey sayesinde bu güzel şehri görme fırsatım oldu. Gördüğüm güzellikler ve şehir beklentilerimin çok üstünde. Samsun çok güzel bir şehir. Fildişi Sahilleri ve Türkiye Cumhuriyeti ilişkileri şu an çok güzel yürüyor. Bu ilişkilerin daha ileriye götürmek ve güçlendirmek adına elimizden geldiği kadarıyla çalışıyoruz. Burada bulunmaktan çok büyük bir onur duydum" diye konuştu.

AFRİKA İLK SIRAYI ALDI

Afrika pazarını her zaman çok önemsediklerini dile getiren Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, "10 yıl önce başlattığımız Afrika açılımı çok hızlı biçimde devam ediyor. Daha önceki yıllarda hiç bilmediğimiz Afrika pazarı, şu anda ihracat yaptığımız Avrupa, Asya, Ortadoğu, Rusya ve Türki Cumhuriyetlerin önüne geçerek, pazar payında birinci sırayı aldı. 54 ülkeden oluşan Afrika kıtasınınn yarısına ihracat yapar duruma geldik. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor" dedi.

YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK

Afrika ülkelerine yatırımların devam edeceğini vurgulayan Ölmez, "Bu yıl içinde Batı Afrika'nın önemli ülkelerinden biri olan Gana'da yerel ortaklarımızla bir şirket kurduk. Bu şirketle Borsan fabrikalarının Türkiye'de ürettiği ürünleri 25 milyon nüfuslu Gana'ya dağıtımını gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda Batı Afrika'nın diğer önemli ülkesi, 22 milyon nüfuslu Fildişi (Godiva) Cumhuriyeti'nde distribütörümüz kanalıyla yoğun bir biçimde ihracat yapıyoruz. Ancak diğer Batı Afrika ülkelerinden daha gelişmiş olması hasabiyle ihracatın dışında üretim anlamında nelere yapabiliriz diye bir süre önce başlattığımız çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor" ifadelerini kullandı.

MAYISTA FİLDİŞİ'NE GİDECEĞİZ

Ölmez, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Daha önce Fildişi (Godiva) Cumhuriyeti'ne yaptığım ziyaretler, devamında Türkiye'deki büyükelçiliğin müsteşarı ile idari ateşesini Samsun'da misafir ettik. Sayın Büyükelçiyi, Ankara'da makamında ziyaret ettim. Bugün de Büyükelçi, Borsan Grup'un yatırımlarını görmek adına heyetiyle birlikte Samsun'a geldi. Önümüzdeki mayıs ayı içinde de Sayın Büyükelçi ve heyetiyle birlikte Fildişi'ne gideceğiz. Burada yapacağımız görüşmelerde de yatırım yapabilme durumuyla ilgili daha ileri çalışmalar yapacağız. Öte yandan Sayın Valimiz bize büyük bir misafirperverlik örneği göstererek, Sayın Büyükelçi ve heyetini ağırladı. Bu, bizleri çok onore etti. Sayın valimize gösterdiği misafirperverlik ve hassasiyetten dolayı şükranlarımı sunuyorum."

Barış BUDANOĞLU