İlçenin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sonrası vatandaşların mağdur olmaması için çalışma başlatan Terme Belediyesi ekipleri, Samsun Büyükşehir Belediyesi ile birlikte koordineli şekilde karla mücadele çalışmaları gerçekleştiriyor.

Terme Belediyesi Fen ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı 100 personel, 3 greyder, 4 bekoloder, 1 adet mini yükleyici, 1 adet tuzlama, 1 karla mücadele aracı ve 10 adet kamyon yüksek mahallelerde yolların kapanmaması için hummalı bir çalışma yürütüyor.

BEREKET YAĞIYOR

Karla mücadele konusunda ekiplerin, mesai gözetmeksizin hazır olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Şenol Kul, "Uzun zamandan beri arzu ettiğimiz bir yağıştı. İnşallah devamını temenni ediyoruz. Biz, kar yağışından dolayı herhangi bir şikayette bulunmuyoruz. Şükürler olsun bereket yağıyor. Duamız kar yağışının devam etmesi. Biz de olumsuzluk yaşanmaması için çalışacağız" diye konuştu.

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Terme Belediyesi'nin sokak hayvanlarına karşı daima duyarlı olduğunu sözlerine ekleyen Kul, "Şehrimizde yağan kar yağışı nedeniyle sokak hayvanları yiyecek bulmakta zorlanacağını düşünerek yemleme faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Yapılan iş gerçekten toplumsal ve vicdani bir hizmet. İmkanlar ölçüsünde sokak hayvanları için belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Sahipsiz hayvanlara yönelik kışın yaptığımız bu yemleme çalışmaları hayvanlar için hayati öneme sahip. Bireysel olarak da hepimiz bu konuda duyarlılık göstermeli ve soframızdan arta kalan ekmekleri ve yemekleri çöpe atmak yerine sokak hayvanlarına ayırmalıyız' şeklinde konuştu.