Cumhurbaşkanlığınca Şırnaklı şehit Jandarma Er Mehmet Halil Barkın ve şehit emniyet teknisyen yardımcısı Mehmet Sadık Altürk'e devlet övünç madalyası ve beratı gönderildi. Şırnak Valiliğinde gerçekleşen törene Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, kurum müdürleri ve şehit yakınları katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın gönderdiği mesaj okundu. Şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı sinevizyon gösterisi sırasında aileler gözyaşlarına hakim olamadı.
Tören'de konuşan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, 1071'den beri ülkenin çeşitli saldırılara maruz kaldığını ve tüm saldırıların bertaraf edildiğini söyledi. Vali Mehmet Aktaş, 'Bugün burada ilimizin şehitlerinden jandarma er Mehmet Halil Barkın ve teknisyen yardımcısı Mehmet Sadık Altürk'e devlet övünç madalyası ve beraatını takdim etmek üzere bir araya geldik. Bu ülkede, bu topraklarda, bu vatanda yaşamanın bedeli hep ağır olmuştur. 1071'de imanımız ve bileğimizden aldığımız güç ile yerleştiğimiz bu Anadolu topraklarında o günden bu güne bizi bu topraklardan çıkarmak için içeriden dışarıdan birçok saldırıyla karşı karşıya kaldık. Çok uzun yıllar boyu, asırlar boyu haçlı seferlerine maruz kaldık. Ama Allah'ın izniyle bunları bertaraf ettik. Yine Kurtuluş Savaşında ve öncesindeki Çanakkale Savaşında yine yedi düvel bir araya geldi. Bizleri bu aziz topraklardan atmak için bize saldırdılar. Ama yine aziz milletimiz ve kahraman ecdadımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yine büyük bir destan yazarak bu hainlere kalleşlere dış düşmanlara gerekli dersi verdiler yurdumuzu düşmanlardan temizlediler' dedi.

'İçimizdeki hainleri örgütleyerek onlarla birlikte bize saldırdılar'
Haçlı seferleriyle başarıyla ulaşamayan devletlerin PKK terör örgütünü devreye soktuğunu ifade eden Vali Aktaş, 'Bu sefer içimizdeki hainleri örgütleyerek onlarla birlikte bize saldırdılar. Şırnak'ın da içinde bulunduğu bu bölgede ağırlıklı olarak yaklaşık 30-35 yıldır bölücü bir ihanetle mücadele ediyoruz. Bizi kardeş kavgasına düşürmeye, bölmeye, parçalamaya niyetlenmiş bir şer şebekesi ile mücadele ediyoruz. Ve Allah'ın izni ile o mücadeleyi de kazandık. Fakat bu mücadele sırasında da bu iki kardeşimizin şehit olduğu gibi çok sayıda şehit verdik, gazilerimiz oldu. Bunda da başarılı olamayanlar farklı bir örgütü, farklı bir ihanet şebekesini devreye soktular. Yine uzun yıllar içimize yerleştirdikleri FETÖ'cü hainleri, FETÖ'cü teröristleri harekete geçirdiler. 15 Temmuzda büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldık. Ama bütün bir halk, millet olarak yine kol kola verdik. Omuz omuza bu hainlere gerekli dersi verdik' diye konuştu.

'Ordumuz Afrin'deki hainlere de gerekli dersi verecektir'
20 Ocak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Afrin operasyonuna da değinen Vali Aktaş, şöyle konuştu:
'Tabi bunda da başarılı olamayanlar bu sefer ne yaptılar. Bu sefer Suriye'de, bize komşu olan bölgelerde yine bu bölgede bölücü terör örgütünün uzantısını organize ettiler. Onları silahlandırdılar. Onlarla üstümüze gelmeye çalıştılar. Ama yine buna da geçit vermedik. Vermiyoruz. Allah'ın izni ile biliyorsunuz kahraman ordumuz 20 Ocak'ta Afrin'de Zeytin Dalı operasyonu adı altında büyük bir operasyona girişti. Allah'ın izniyle orada da kahraman ordumuz büyük bir destan yazacak ve oradaki hainlere de gerekli dersi verecektir.'

'Kıyamete kadar burada özgür, bağımsız ve hür yaşayacağız'
Gerektiğinde kendisinin de şehadet şerbeti içmeye hazır olduğunu belirten Vali Aktaş, 'Bugün üstünde başımız dik bir şekilde, özgürce yaşadığımız bir vatanımız var ise bu vatanı şehitlerimiz bizlere emanet etmiştir. Bu şehitlerimizin sayesindedir, gazilerimiz sayesindedir. Allah'ın izni ile bu hep böyle olacaktır. Kıyamete kadar da biz burada özgür ve bağımsız bir şekilde yaşayacağız, yaşamaya devam edeceğiz. Gerektiğinde de şehit kardeşimiz Mehmet Halil'de ve Mehmet Sadık'da olduğu gibi bizlerde ve bizlerin çocukları da gerektiğinde bu şehadet şerbetini içeceğiz. Ve bizler bu topraklarda Allah'ın izni ile kıyamete kadar özgür ve hür bir şekilde yaşamaya devam edeceğiz. Ben bütün milletimiz adına şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, onların hatırası önünde saygı ile eğiliyorum' dedi.
Yapılan konuşmaların ardından şehit jandarma er Mehmet Halil Barkın'ın babası Mehmet Sait Barkın ve şehit teknisyen yardımcısı Mehmet Sadık Altürk'ün annesi Hatice Altürk'e Şırnak Valisi Mehmet Aktaş tarafından devlet övünç madalyası ve beratı verildi.
Ardından şehit aileleri ile protokol üyeleri hatıra fotoğrafı çekti.

Şırnaklı 2 şehit ailesine devlet övünç madalyası verildi