Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün 2017 yılında müdahale ettiği durumlar ve yaptığı faaliyetler hakkında değerlendirmelerde bulundu. İtfaiye Müdürlüğü'nün 2017 yılını çok verimli geçirdiğini belirten Başkan Akın, 'İtfaiye Müdürlüğümüz başarılı bir yılı daha geride bıraktı. Ekiplerimiz 2017 yılında meydana gelen 129 yangın, 34 sıkışmalı araç kazası 5 intihar girişimi, 5 kedi kurtarma, 1 evde mahsur kalan kişi, 3 kilitli kalan konuta, 1 yılan yakalama, 1 ırmağa düşen kişi, 2 asansörde mahsur kalma olayına müdahale etti' dedi.

'Eğitim seminerleri devam etti'
'Her yıl olduğu gibi 2017 yılında da İtfaiye Müdürlüğümüzce düzenlenen eğitim seminerlerimiz devam etti' diyen Başkan Akın, 'Öğrencilerimiz ve talepte bulunan kurum ve kuruluşlar uygulamalı ve detaylı bir şekilde yangın eğitimi vererek tehlikelerden uzak durup, riskli bir ortamda nasıl davranması gerektiği konularında bilgilendirildiler. Bu çalışmamızın yanı sıra 264 işyerinin yangın yönünden tetkik ve kontrolleri yapıldı. Ayrıca İtfaiye Personelimiz ulusal ve yerel düzeyde, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehlikeli maddeler hizmet grubu planı, afet müdahale planı, kurtarma ekipleri eğitimine gönderildi' şeklinde konuştu.

'Ekipler 301 boğulma olayını engelledi'
İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde kurulan Can Kurtaran Timlerinden de bahseden Başkan Akın, 'Bartın Belediyesi olarak İnkumu sahili yetki alanımızda. Herhangi bir tehlikenin oluşmaması ya da tehlike anında vatandaşlarımıza daha hızlı ve etkili şekilde ulaşmak ve kontrolü sağlamak için araç ve ekipman desteğimizi her sene biraz daha genişletiyoruz. 2017 yılında İtfaiye Müdürlüğü tarafından oluşturulan 7 tane donanımlı cankurtaran ekibimiz, 2 Zodyak, 1 Jet ski, 20 ayrı noktada ipli can simidi ile 301 boğulma olayına müdahale etti ve 299 vatandaşımızı kurtardı. Ayrıca ışıklı tabela ile denize girilip girilmeyeceğinin bilgisini vererek vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Denizin dalgalı olduğu günlerde ise bütün bölgelerde anonslar yapıldı. Ayrıca İnkumu'n girişinde çeken akıntının ne olduğunu anlatan aydınlatmalı panolar yerleştirerek vatandaşlarımızı tehlikeler konusunda uyardık' ifadelerini kullandı.

Bartın itfaiyesi 2017 yılını başarı ile kapattı