Samsun Haber: MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi referandumuna sayılı günler kala, toplumda varolan kararsız kesimin, bilgi eksikliğinden dolayı olduğunu söyledi.

MİLLETİN KAFASI KARIŞIYOR

Her seçim döneminde kararsız seçmen kitlesinin normal olduğunu söyleyen Usta, ''Bu defa daha da fazla olması bilgi kirliliğinden. Bir taraftan bir şey söyleniyor, diğer taraf farklı şeyler söylüyor milletin kafası karışıyor. Biz de zaten çalışmalarımızda milletimizi bilgilendirmeye gayret ediyoruz. Milletin ferasetine güveniyoruz. Kararsız seçmenin biz konuştukça kararını verdiğini görüyoruz. Kararsızların önümüzdeki günlerde netleşeceğine inanıyorum. Saha çalışmalarımızın da kararsız seçmen üzerinde etkisi oluyor. Referanduma katılımın yüksek oranda olacağını düşünüyorum. Özellikle 'evet' tarafında, ülkede yaşanan ciddi çıkmazların ve sorunların çözümü için sandığa gidecek; diğer taraf da kendi propagandaları çerçevesinde sandığa gideceklerini düşünüyorum'' diye konuştu.

MHP FİRELERİ ÖNLÜYOR

Samsun'un ilçelerinde referandum çalışmalarını sürdürdüklerini ve sahada AK Parti ile MHP'nin 'evet' tarafında olmasının tahkim edici ve güçlendirici bir etkisi olduğunu söyleyen Usta, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: ''Yani burada MHP 'Bahçeli bu işin içindeyse bir bildiği vardır' diyerek olası fireleri önlüyor. Vatandaşların demokratik hakkını kullanıp sandığa gitmesini istiyoruz. Sloganlardan ziyade içeriğe bakıp vatandaşın karar vermesi gerektiğine inanıyorum. Yapılan iş anlaşılmaya çalışılsın, sloganlara ve altı boş cümlelere bakıldığı zaman insanların kafası karışıyor. Biz de çalışmalarımızı bilgilendirmeye yönelik yapıyoruz. 'Hayır' demenin anlamı bugünkü kaotik ortamın ve herkesin eleştirdiği yapının sürmesi. 'Hayır'ın ne anlama geldiğini iyi anlamak lazım. 'Hayır' diyenlerin herhangi bir önerisi yok ama evetin bir sistem önerisi var. Vatandaş hayır istiyorsa elbette desin ama muhtemelen demeyecektir.''

Zerrin SOMUNCU