Anadolu Üniversitesi böylelikle topluma hizmet çalışmaları kapsamında bilimin yanı sıra sanat alanındaki yeni bir atölyeyi daha şehrin hizmetine açmış oldu. Anadolu Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığında yürütülecek çalışmalar aracılığıyla özellikle engelli ve yuvalarda kalan çocukların Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki bu alanlardan aktif bir şekilde yararlanmasını hedefliyor. Törenin açılışında konuşunda konuşan Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde bugüne kadar pek çok atölye ve birimin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi: 'Kuruluşundan bu yana merkezimizde Uzay Zaman Noktası, Seramik Atölyesi ve Okul Öncesi Matematik Atölyesi gibi farklı alanlardaki pek çok atölyeyi hizmete açtık. Bugün de son olarak Resim Atölyesi'nin açılışını yaparak merkezimize yeni bir birim daha kazandırmış olduk. Bu atölyeler sayesinde özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin bilim ve sanat alanındaki becerilerini geliştirmeyi ve onlara bu alanda da katkılar sunmayı amaçlıyoruz.'
Anadolu Üniversitesi, engelli ve yuvalarda kalan çocukları sanatla buluşturacak
Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'yle yapılacak görüşmeler neticesinde daha çok çocuğun ve gencin Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'nden yararlanmalarını hedeflediklerinin altını çizen Rektör Gündoğan, 'Bu atölyelerimizde öncelikle dezavantajlı gruplarda yer alan yani engelli olan ve yuvalarda kalan çocuklarımızın hizmet almalarını hedefliyoruz. Bu noktada inşallah önümüzdeki günlerde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile görüşmelerimiz olacak. Özellikle çocuk yuvalarında kalan çocuklarımızın Resim ve Seramik Atölyelerimiz ile Okul Öncesi Matematik Noktamızdan faydalanmalarını sağlayacağız.' dedi.
'Türkiye'ye ve dünyaya hizmet eden bir Üniversiteyiz'
Anadolu Üniversitesinin bilim alanında önde gelen bir üniversite olmakla birlikte sanat alanında da önemli mesafeler kat ettiğini dile getiren Prof. Dr. Naci Gündoğan, 'Bu anlamda Türkiye'ye ve dünyaya hizmet eden önemli bir üniversiteyiz. Daha önce Müzik Aletleri Noktamızın oluşturulmasında Devlet Konservatuvarımızdan yararlanmıştık. Bugün de Güzel Sanatlar Fakültemizin desteği ile Resim Atölyemizi açtık. Bu nedenle Güzel Sanatlar Fakültemize ve Güldane Hocamıza çok teşekkür ederim. Çünkü buradan yapılan hizmetleri hocalarımız gönüllü olarak yapıyorlar ve bizi de mutlu ediyorlar.' diye konuştu.
'Topluma hizmet faaliyeti Üniversitemizin önemli görevlerinden'
'Topluma hizmet faaliyeti Üniversitemizin en önemli görevlerinden biri.' diyen Prof. Dr. Gündoğan, bu nedenle de Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi çatısı altında yapılan tüm çalışmaları topluma hizmet faaliyetleri kapsamında değerlendirdiklerini dile getirdi. Prof. Dr. Gündoğan, konuşmasının ardından Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'ne katkılarından dolayı Atölyeler Müdürlüğü personeline teşekkür belgelerini takdim etti. Tören, Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan'ın, Resim Atölyesi'ndeki çocukların resim çalışmalarına katılması ve çocuklarla sohbetinin ardından son buldu.

Anadolu Üniversitesinden topluma hizmete yakışır bir atölye