98 ÜYE KATILDI

Samsunspor tarihinin belki de en kritik kongresinde başkanlığa aday çıkmadı. 20-28 Aralık'ta yapılan kongrelerde yönetime talip çıkmaması ve ardından görevin tekrar verildiği Erkut Tutu yönetiminin de istifa etmesiyle başlayan süreçte tarihi bir karar çıktı. 19 Ocak'taki kongrede aday çıkmayınca gözler bugünkü kongreye çevirilmişti. İlkadım Belediyesi Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'ndeki kongreye 98 üye katıldı. Çoğunluğun aranmadığı kongrede yönetime aday geçerli bir liste de çıkmadı.

LİSTE ÇIKMADI

Kulübe üye olmadıkları belirlenen Turgay Kadiroğlu başkanlığında sunulan liste geçerlilik kazanmadı ve şov amaçlı yapıldığı değerlendirildi. Ardından ise başkanlığa talip bir oluşum çıkmadı. Eski yöneticilerden Tahsin Kosif salonda bir liste oluşturmak isterken, kongreye 5 dakika ara verildi. Arada Tahsin Kosif, Kongre Divan Kurulu Başkanı Ediz Durmuş Bilgin, Başkanlık Divan Kurulu Başkanı Tarık Özdal, MÜSİAD Başkanı Haluk Tan ve ASKF Başkanı Şener Aydın'la toplantı yaptı.

KULÜP 1 AYDIR VALİ'DE

Toplantının ardından Kongre Divan Kurulu Başkanı Ediz Durmuş Bilgin, "Tüm herşeyi gözden geçirdik, herkesi dinledik. Kulübün menfaatleri doğrultusunda kararımızı verdik. Düşüncelerimiz aykırı gibi görünebilir. Arada toplandık ve kısa net bir şekilde karar verdik. Durumu ileride yine tartışacağız, yasalar müsade ediyorsa sorumluları sorgulayacağız. Sayın Valimiz Osman Kaymak, zaten 1 aydır kulübümüzün sırtladı götürüyor. Ödemeler yapılıyor ve en önemlisi bu paralar Valimize veriliyor" dedi.

BUNU UYGUN GÖRDÜK

Bilgin, "İnsanlar bir şekilde 'Ahmet oradaysa, Mehmet oradaysa vermem' gibi mazeretler arıyorlardı. Ancak Valimiz işin içinde olunca, gerekli destekler bir nebze de olsa bulundu. Biz de Vali beyin oluşturacağı bir kurulla, kendi seçeceği bir yönetimle Samsunspor'u sahiplenmesinin daha uygun olacağına karar verdik. Burada elimizden tutacak kişi valimizdir. Biz de bunu uygun gördük. Camiamız için hayırlı olsun. Bu karar inşallah güzel günler için bir başlangıç olur" diye konuştu.

Selçuk KAYA