İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, parti il başkanlığında ilk toplantısını basın mensuplarıyla gerçekleştirdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bugünkü programını basın mensuplarıyla paylaşan Süslü, "Samsun'da iyilerin evi açılıyor" ifadelerini kullandı.

ANKETLER YÜZDE 21

İYİ Parti'nin anketlerdeki son durumunu paylaşan Süslü, "Oy oranımız şu an yüzde 21. Bu rakamın altında bir sonuç yok. İki buçuk aylık bir partinin yüzde 21'i yakalaması mutluluk verici ama yeterli değil. Biz yüzde 50+1'i hedefliyoruz. Yüzde 21'in dışında bir de yüzde 36'lık oranda bir kesim 'Evet oy verebiliriz' diyor. Bizim için bu çok kıymetli. Burada bize iş düşüyor, yüzde 36'yı 21 ile buluşturup yüzde 57'yi 60'ı yakalamak istiyoruz. Bu sistemde 60'lar hayali değil. Bunu yakalayıp Türkiye'yi parlamenter demokratik sisteme döndürecek adımlar atacağız. Sonra da sarayı eğitim yuvası haline getireceğiz, şaşalı uçakları, makamları satacağız ve hepsini Türk milletinin çocuklarının hizmetine sunacağız" dedi.

İL BAŞKANI TECRÜBESİZ

Basın mensuplarının sorusu üzerine "AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman'ın yüzde 100 oy hedefi" açıklamalarını değerlendiren Süslü, "O, daha tecrübesiz, biz biraz daha tecrübeliyiz. Muharrem Göksel'i çok severim, Hakan Bey ile henüz tanışmadım. Muharrem abiye bir seçim mağlubiyeti yaşatmayacağımız için görevden alınmasından dolayı mutluyuz. Hakan bey yüzde 100'ü hedefliyor olabilir, gönül isterdi ki bu ülkeyi ortadan ikiye karpuz gibi yarmadıkları bir dönemi geçirseydik. Türkiye'yi çok ciddi ayrıştırdılar, böldüler, parçaladılar. Önce zihinlerde böldüler, şimdi de toprakları bölmenin peşindeler. Yunanistan'a verilen adalarımız, Suriye'de yapılan hatalar ortada. Kendi elleriyle büyüttükleri terör örgütlerine bugün operasyon yapıyorlar, Afrin operasyonunu destekliyoruz ama o operasyona sebep olanlar da hesabını 2019'da sandıkta görecek. Onlar yüzde 100'ü bıraksınlar, yüzde 25 alırlarsa öpsünler başlarının üstüne koysunlar" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU