2017 yılı içinde merkez ve merkeze bağlı köylerde, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün belirlediği programlar çerçevesinde kurs verdiklerini aktaran Bingöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Akıncı, eğitimlerin vatandaşların talepleri doğrultusunda verildiğini belirtti.
Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kursların, birçok kurum ve kuruluşça işbirliği içinde açıldığını dile getiren Akıncı, 'Kurslarımıza 18 bin 615 vatandaşımız katılmıştır. Düzenlediğimiz kurslarla toplumun her kesimine ulaşmayı hedefliyoruz. Bu amaçla, 951 kursun 118 tanesi başta İŞKUR il müdürlüğü olmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar İl , Sağlık İl Müdürlüğü Toplum Ruh Sağlığı, Çağrı Merkezi, Kredi Yurtlar Kurumu, Türkiye Gençlik Vakfı, Ensar Vakfı, Belediye Başkanlığı bünyesindeki Gençlik Merkezi, Kültür Turizm İl Müdürlüğü, Yeşilay Cemiyeti Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Arıcılar Birliği ile işbirliğinde açılmıştır. Kurslarımıza katılan 18 bin 615 kişiden 12 bin 422 kişi başarılı olup sertifikalarını almışlardır' diye konuştu.
192 alanda kurs açtıklarını ifade eden Akıncı, açılan kurs alanlarını ise şu şekilde sıraladı: 'Okuma Yazma, Müzik ve Gösteri Sanatları, Halk Oyunları, Bağımlılıkla Mücadele, Hijyen Eğitimi, İlk Yardım, Cenaze Hizmetleri, Cam Süs Eşya Yapımcısı, Ahşap Boyama, Trikotaj, Aile Eğitimleri, Çocuk oyun etkinleri, Cilt Bakımı, El Sanatları, Giyim, Spor Bilgisayar, Standart Türk Klavyesi, Bilgisayarda Hızlı Klavye kullanımı, Kura-ı Kerim Okuma, Emlak Danışmanlığı Yabancı Diller, Doğal Gaz Kalorifer Yakma, Katı Yakıtlı Kalorifer kursu, EKPSS, Diksiyon ve Türk İşaret Dili başta olmak üzere 951 Adet kurs açılmıştır.'
Açılan kurslarda okuma yazma zorunluluğu getirdiklerini kaydeden Akıncı, 'Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz bünyesinde kurslar iki ana bölüme ayrılmıştır. Bunlar Mesleki Teknik ve Genel Kurslardır. Okuma ve yazma kursları ile ilgili çok ciddi çalışmalar yaptık ve 2017 yılında 702 vatandaşımıza ulaşıp kurslara aldık 2018 yılında da eğitimlerimiz devam edecektir. Merkeze bağlı mahalle, köy ve beldelerde açılan kursların tümünde günün belli saatlerinde kitap okuma zorunluluğu getirilerek, özellikle eğitim imkanları kısıtlı olan bayan kursiyerlerimiz okumaya teşvik edilmektedir' diyerek sözlerini tamamladı.