Çin'de düzenlenen 23 yaş altı Asya Futbol Şampiyonası'nda Özbekistan şampiyon oldu. Final müsabakasında Vietnam ile karşı karşıya gelen Özbekistan, rakibini 2-1'lik skorla mağlup ederek, Asya Futbol Şampiyonluğu'na ulaştı. Yoğun kar yağışının etkili olduğu mücadele öncesinde saha yetkililer tarafından uzun süre temizlendi. Mücadeleye hızlı ve daha atak başlayan Özbekistan, 8. dakikada Rustam Aşurmatov'un, Dostonbek Hamdamov'un kullandığı korner sonucunda attığı kafa golüyle 1-0 öne geçti. 41. dakikada Nguyen Quang Hai'ın frikik golü sonrası Vietnam skora eşitliği getirdi.
Karşılaşmaya beyaz forma ile başlayan Özbek futbolcular, kar nedeniyle formalarını değiştirerek, ikinci yarıya mavi formayla devam etti. Özbekistan, önde kurduğu baskıyla ikinci yarıya da etkili başladı ama aradığı hızlı golü bulamadı. İkinci yarı ortalarından sonra karşılıklı ataklarla devam eden final mücadelesi uzatmalara gitti.
Karlı sahada zorlu şartlarda geçen uzatmaların 118. dakikasında sahaya giren Andrey Sidorov, 119. dakikada yine Dostonbek Hamdamov'un kullandığı korner sonrası kale sahası önünde ayağına gelen ilk topu ağlara gönderdi ve bu golle Özbek takımına şampiyonluk kazandırdı. Sidorov attığı bu golle Özbekistan U23 Milli Takımı'nın ilk kez Asya şampiyonluğu yaşamasında büyük pay sahibi oldu.
Şampiyonaya 1-0'lık Katar mağlubiyetiyle başlayan Özbekistan U23 Milli Takımı, sonradan ev sahibi takım Çin'i ve Umman'ı 1-0 yenerek, grupta 6 puana ulaştı ve çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Asya şampiyonu Japonya'yı 4-0 deviren Özbekistan, yarı final maçında başka bir Asya futbol devi Güney Kore'yi 4-1'lık skorla mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Özbekistan U23 Milli Futbol Takımı, Asya şampiyonu oldu