İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve genel başkan yardımcıları partinin Samsun İl Teşkilatı'nın açılışını gerçekleştirmek üzere geldiği Samsun'da yoğun ilgiyle karşılaştı. Samsun-Ankara Karayolu üzerindeki bir benzin istasyonunda partililer tarafından davul ve zurnayla karşılanan Akşener, daha sonra yüzlerce araçlık konvoyla İYİ Parti Samsun İl Teşkilatı'na geldi. Teşkilat önünde Samsunlulara yağmur altında seslenen Akşener, alanda erkeklerden daha çok kadınların olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

YERLİ OTOMOBİL SÖZÜ İSTEDİ

İYİ Parti'nin kapılarının her zaman iyiliğe açık olduğunu söyleyen Ömer Süslü, "İYİ Parti'nin iktidarında hiçbir zaman BOP eş başkanı çıkmayacak. Terör örgütü liderlerinin kırmızı halılarla karşılandığını görmeyeceksiniz. Söz veriyoruz, bizleri kimse kandıramayacak. Bu iktidarın yerli otomobil yapma iradesi yok. Genel başkanımdan iktidarımızda bu fabrikayı Samsun'a yapılması sözünü istiyorum" dedi.

BU AYNI ZAMANDA KADIN HAREKETİ

Meydandaki kalabalıkta kadın çoğunluğun olmasından mutluluk duyduğunu söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İYİ Parti aynı zamanda bir kadın hareketi. Bunun yanında da değerler ve cesurlar hareketi. AK Parti'yi kadınlar iktidara getirdi. İYİ Parti inşallah kadınları iktidara getirecek. Anadolu'nun işgal edilmek istendiği bir dönemde Samsun'dan bir güneş doğdu ve Samsunlular o güneşin arkasında durdular, milli mücadeleyi Samsun'dan başlattılar. Bugün burada İYİ Parti'nin teşkilatını açarken, iyilik güneşinin Samsun'dan doğduğunu sizlerle paylaşmak için buradayım. İl başkanım sizin huzurunuzda benden bir söz istedi. İl başkanımın sözünü yere düşürmeyiz. İktidarımızda Samsun'u sadece yerli otomobil üreten bir şehir değil, aynı zamanda bir sanayi ve turizm şehrine getirmek boynumuzun borcu. Samsun en fazla işsizliğin olduğu şehirlerden bir tanesi. Gençlerimize iş ve aş vermek de boynumuzun borcu" diye konuştu.

SAMSUNSPOR'UN HALİ AYIP

Samsunspor'un son günlerde yaşadığı problemlere de değinen Akşener, "İlginçtir ki Samsun'dan iki spor bakanı çıktı. Sonra bir baktık ki Samsunspor'a kayyum atanmış. İki spor bakanının bulunduğu Samsun'da ekonomik problemi olan, başkan adayı çıkaramayan takımın hali ayıp. Bu ayıp da size yeter de artar bile. Ama spor bakanları gitti, yine iyi geldik. Evlad-ı Fatihan'dan bir bakan oldu. Vatan kaybetmiş bizlere 'Türkiye'yi karıştıranlar' diyenler Samsun'da bir mübadilin çocuğunu bakan atadılar" ifadelerini kullandı.

HER SİYASİ ALANDAN OY ALIYORUZ

Akşener, parti binası önündeki konuşmasının ardından il teşkilatında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Partisinin son anketleri hakkında bilgi veren Akşener, şu anda anketlerde yüzde 20.2 oya sahip göründüklerini ifade etti. Akşener, "Şu anda MHP'den oy alınıyor. Batıdaki merkez sağ seçmeni CHP'ye kaydığı için, onlardan da bir kayıp var. Aynı şekilde zaten partimize çıkarılan zorluklarının temelinde de olan merkez sağdan da oy alıyoruz. Aslında her siyasi alanlardan oy alıyoruz. Ana hedefimiz AK Parti'nin bünyesinde olan Türk milliyetçilerinin oylarını almak. Ardından merkez sağ, bir adım sonrası da kor seçmen haline gelmemiş muhafazakar seçmenin oylarını almak. AK Parti seçmen kitlesi olarak üçe bölünmüş durumda. Kararsız seçmen de şu anda en yüksek seviyede. Dolayısıyla kararsızların dağıtılmadığı ham veriye baktığınız zaman işleri kötü" dedi.

Zerrin SOMUNCU