24 yıl önce kurulan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi yönetimi, öğretmenevinde üyeleri ile bir araya geldi. Kuruluşunun 24. yılını kutlayan ADD Samsun Şubesi'nin toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

MEHMETÇİĞE BAŞARI DİLEDİ

Toplantıda konuşan Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, "TSK'nin Afrin harekatında başarılı olması ve bu harekatın en az zayiatla sonuçlanması biz Atatürkçülerin temel arzusudur. TSK ve Mehmetçiklerimize başarılar diliyoruz. Her zaman yanlarındayız" dedi.

BÜTÜNLÜK TEHDİT ALTINDA

Türk milletinin birliği, Türk Devleti'nin varlığı ve Türk vatanının bütünlüğünün tehdit altında olduğunu belirten Dr. Işık Özkefeli, 'Bugün gaflet, delalet ve hatta hıyanet içinde olanlara inat; biz Atatürkçüler, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında Cumhuriyet kazanımlarına sonuna kadar sahip çıkmaya devam ediyoruz. Mevcut iktidarın faşizan politikaları altında ezilsek de umudumuzu yitirmiyoruz. Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren kuruluş ilkeleri olan Kemalizm'e karşı bir karşı devrim süreci de başlamış oldu. Çünkü emperyalizmin iç ve dış temsilcileri dayattıkları Sevr'i asla unutmadılar. Ülke toprakları üzerinde oynanan oyunlar da hiç bitmedi" diye konuştu.

MÜCADELE BİTMEYECEK

Anayasa Değişiklik Paketi'nin referandum sonucunda evet çıkması ile rejimin ve sistemin değişeceği bir seçim sürecine girileceğini ifade eden Özkefeli, şunları söyledi: "Seçilmiş belediye başkanları görevden alındı. Muhalif sesi çıkan herkese FETÖ'cü diye damga vuruldu. Adalet siyasetin elinde çekili bir kılıca dönüştü. Hukukun üstünlüğü yerine güçlünün hukuku yaşanıyor. Geleceğimizden endişelerimiz binlerce kat arttı. Çocuklarımızın geleceği için laik ve bilimsel eğitim için mücadele ettiğimiz, meclisin OHAL ve KHK'lar ile devre dışı bırakıldığı, egemenliğin milletten alınıp bir kişiye verildiği kara bir tarihi yaşıyoruz. Bu süreçte Türkiye'nin en büyük demokratik kitle örgütlerinden biri olan biz Atatürkçü Düşünce Derneği'ne de çok ihtiyaç olduğunu biliyor ve inanıyorum. Sosyal ve Kültürel' iktidarımızı tamamlayamadık diyorlarsa; hala mücadelenin içerisinde bizim gibi düşünenler sayesinde olduğunu biliyoruz. Ve mücadelemiz bitmeyecek. Atatürk'ün başlattığı aydınlanma devriminin takipçisi ve neferleri bizleriz. Bu duygularla derneğimizin 24. kuruluş yıldönümü kutlu olsun.''

Daha sonra 24. kuruluş yıl dönümü nedeniyle hazırlanan pasta üyeler tarafından kesildi.