Toplantıda İŞKUR Bafra Hizmet Merkezi Müdür Yakup Ergenlik ve Alaçam Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Mustafa Söylemez tarafından engellilere yönelik İŞKUR ve KOSGEB destekleri hakkında bilgiler verildi.

DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Belediye olarak ilçede her türlü girişimin önünü açtıklarını belirten Söylemez, "Özellikle iş bulma güçlüğü yaşayan engelli ve eski hükümlülere belediye olarak destek veriyoruz. Engellilerimizin sosyal ve ekonomik hayatın her alanında yer alması için tüm çabalarımızı seferber etmekteyiz. Engelli vatandaşlarımızın gerek KOSGEB, gerekse İŞKUR desteklerinden faydalanabileceklerini, bunun için gerekli destekleri sunmaya hazırız. Talepleri doğrultusunda girişimcilik eğitimleri düzenleyerek önlerini açmak için gerekli talimatlar verilmiştir. Ancak bunun için öncelikli olarak engelli vatandaşlarımız talep etmesi gerekmektedir" dedi.

Bilgilendirme toplantısına, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, AK Parti İlçe Başkanı Av. Ali Şengül, elediye Meclis üyeleri, AK Parti İlçe Teşkilatı üyeleri katıldı.