15 Temmuz darbe girişimi, o gece yaşananlar ve Türk halkının destansı mücadelesini anlatan 'Kabus ve Casus' adlı kitap, okuyucuların büyük ilgisini gördü. Önsözünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Müsteşarı Prof. Dr. Yasin Aktay'ın kaleme aldığı kitabın yazarı Gazeteci Hamza Tekin, Ürdün'ün başkenti Amman'daki Yunus Emre Kültür Merkezi'nde imza gününe katıldı. Türkiye'nin Ürdün Büyükelçisi Murat Karagöz'ün de katıldığı etkinlikte 15 Temmuz'da yaşananlara dair video gösterimi yapıldı.
Kitabın darbe girişimini Arap dünyasına anlatan ilk kitap olduğunu ifade eden Hamza Tekin, Arap dünyasının neler olduğunu tam olarak bilmediğini ve kitabın o gün ve gece yaşananları gözler önüne serdiği için önemli olduğunu ifade etti. Tekin, Amman'da gerçekleştirilen imza günün yanı sıra Yunus Emre Kültür Merkezi'nin de desteği ile çeşitli Arap ülkelerinin başkentlerinde imza günleri gerçekleştirileceğini söyledi. Tekin, darbe girişimi sırasında Türk halkının yanında oldukları için Ürdün halkına da teşekkür etti.
Amman Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürü Cengiz Eroğlu ise, imza töreni ile kitapseverlerle buluşan Kabus ve Casus adlı kitabın önemine dikkat çekerek, kitabın 15 Temmuz'da yaşananları Arap dünyasına en açık şekilde anlatması bakımından önemli olduğunu dile getirdi.

15 Temmuz’u Arap dünyasına anlatan “Kabus ve Casus” Ürdün’de kitapseverlerle bul