Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in talimatları ile ilçenin 16 mahallesinde evi yanan ve imkansızlıklar nedeniyle bakım ve tamirata ihtiyaç duyulan fakat ailelerin yapamadıkları toplam 12 ailenin evi, tamamen yapıldı. Ayrıca 4 cami lojmanı, 1 okul, 1 sağlık ocağı ile 1 gasilhanenin bakım ve onarımları gerçekleştirildi.

CAMİ VE OKUL BAHÇELERİNE ÖNEMLİ YARDIMLAR

Belediyelerin önemli görevleri arasında toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya katkı yapmak olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Bu anlamda sosyal belediyeciliğe büyük önem verdik. Fakat bunu göz önünde yapmadık. Ailelerimizi rencide etmedik. Zaman zaman bilgi olarak kamuoyu ile paylaştık. Bu şekilde sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın yaygınlaşmasına katkı yapmak arzusu içinde olduk. Gerçekten çok ciddi olarak mağdur ve yardıma ihtiyaç olan ailelerimiz var. Ben bu ailelerimizi zaman zaman ziyaret ediyorum. Bu ailelerimiz arasında evi yanan insanlarımız oldu. Çocuklarıyla beraber oturulması mümkün olmayan, önemli bakım ve tadilata ihtiyaç duyulan evleri gördük. Muhtarlarımız ve vatandaşlarımız da bizleri bilgilendirdi. Tadilata ihtiyacı olan okul, cami, sağlık ocağı ve lojmanlar vardı. Bu konularda duyarlı davrandık, yardımcı olduk. Ama ailelerimizi kamuoyu ile paylaşmadık. Hemşehrilerime bilgi olarak vermek istedim. Bu kapsamda 19 adet yapıyı ya yeniden yaptık ya da büyük tadilatlar yaparak kullanılır hale getirdik. 2014-2017 yılları arasında kırsal mahallelerimizdeki camilerimiz ve lojmanlarına 16 bin metrekare dekoratif parke taşı, 2 bin 500 metrekare bordur hibe ettik" dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖNCELİĞİMİZ

Sosyal belediyecilik alanında hayata geçirdikleri çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Şahin, "Yardımlaşma ve dayanışma, belediyelerin üzerinde önemli durması gereken bir görev. Bu, aynı zamanda milletimizin de üstün bir vasfıdır. Hepimiz ihtiyaç sahibi akrabamızı, komşumuzu, öğrencileri, kimsesizleri, yaşlıları ve bakıma muhtaç olanları düşünmüş imkanlarımız dahilinde yardımcı olmuşuzdur. Bafra Belediyesi olarak 8 yıl içinde sosyal belediyecilikte milletimizin bu yüksek vasfına uygun hareket ettik. Sosyal yardımlarda insanlarımızı incitmedik, ihtiyaç sahiplerini resimlememeye çalıştık. Bu tür reklamlardan uzak durduk. Yardımlarda muhtarlarımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koordineli çalıştık. Bu anlayış ile 4 Haziran 2010 tarih ve 64 sayılı belediye meclis kararımız ile toplam 4 bin muhtaç ailemize belgeleri ve denetimlerimiz ile nakdi yardım yapıldı. Bafra Belediyesi aşevimizden her gün 2 bin kişiye 4 çeşit yemek yardımı yapıyoruz. Yemek yapamayacak durumda olan kimsesiz, yaşlı ve engelli insanlarımızın evlerine yemeklerinin teslimini araç ve personellerimiz ile gerçekleştiriyoruz. Aşevimizden her Ramazan ayında, günde 7 bin 500 kişilik iftar yemeği dağıtıldı. 9 yılda yaklaşık olarak 24 bin ailemize kuru gıda yardımı yapıldı. Bu konuda ilçemize gelen Irak Türkmenleri ve Suriyeli kardeşlerimize önemli yardımlar sağlandı. Adres tespitleri yapılıp, bu yardımlar evlerine teslim edildi. 9 yılda yaklaşık 8 bin ailemize yakacak yardımı yaptık. 9 yılda 21 bin öğrencimize çanta-kırtasiye ve okul kıyafetleri yardımını, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okul müdürlüklerimizle koordineli çalışarak gerçekleştirdik. Yardımları okul müdürlüklerimiz dağıttı. İhtiyaç sahibi 4 bin vatandaşımıza elbise yardımı yapıldı. Iraklı Türkmenlere, Suriyeli kardeşlerimize ve Bayır bucak Türkmenlerine çeşitli sivil toplum örgütlerimiz ile işbirliği yaparak yardım TIR'ları gönderdik. Evi yanan, evleri kullanılmayacak durumda olan insanlarımıza malzeme ve işçilik konusunda yardımcı olduk. Kimsesiz insanlarımıza ev eşyası yardımında bulunduk. İlçemizdeki yardım kuruluşlarımızı destekledik. Bizim için esas olan insanlarımıza bir nebze olsun yardımcı olup, acılarını paylaşmak. Dertleri ile dertlenmektir. Biz, öncelikle bunu yaptık. Fakat en azından yapılanlar ile sosyal belediyecilik anlayışımızın ve yardımların muhteviyatının bilinmesini arzu ederek halkımızla paylaşıyorum" diye konuştu.