Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Zeytin Dalı Harekatı esnasında şehit olan Piyade Astsubay Fatih Mehmethan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. İstanbul Ümraniye'de bulunan Topağacı Merkez Camii'nin çay evinde taziyeleri kabul eden şehidin babası Mehmet Mehmethan'a başsağlığı dileklerini ileten Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, şehit için Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.
Şehitliğin önemine değinen Erbaş, şehitliğin peygamberlikten sonra gelen en büyük makam olduğunu söyledi.
Erbaş, yaptığı duada şehidin ailesine ve yakınlarına sabır dileyerek, 'Terör örgütleri ile çarpışırken şehit olan Fatih Mehmethan kardeşimizin şehitliğini mebrur eyle Allah'ım. Vatanımız, milletimiz, ezanımız, bayrağımız için sınır boylarında, vatanımızın içinde ve dışında mücadele eden askerlerimize yardım eyle Allah'ım. Milletimizi vatanımızı bölmek isteyen zalimlere fırsat verme Allah'ım. Bizlere birlik beraberlik ver Allah'ım. Aramızdaki muhabbet bağlarını arttır Allah'ım. Aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat verme Allah'ım. Allah'ım senin emirlerine riayet ederek birlik beraberlik içerisinde vatanımıza, milletimize, bayrağımıza ezanımıza sahip çıkmayı bizlere nasip eyle' niyazında bulundu.
Şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulunan 1. Ordu Komutanı Musa Avsever ise, başsağlığı dileklerini ileterek, 'Şehidimize Allah rahmet eylesin. Ülkemizi biz sonuna kadar koruyacağız. Bu milletin çocukları, sizlerin çocukları sizleri mahcup etmeyecek. Atalarımız Çanakkale'de, Sakarya'da ne yaptıysa şimdi evlatlarınız da aynı şeyleri yapacak, güvenebilirsiniz' dedi.
Başkan Erbaş, şehidin babası Mehmet Mehmethan'a Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Afrin şehidi Fatih Mehmethan’ın ailesine taziye