Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, 3-4 Şubat 2018 tarihinde gerçekleşecek olan ve partinin yönetim organlarının belirleneceği büyük kurultay öncesi, CHP Samsun Kurultay delegeleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

POLİTİKA MALZEMESİ DEĞİL

Toplantıda Türkiye gündemini değerlendiren Akcagöz, ülkenin ulusal güvenliğinin önemli olduğunu söyleyerek, "Bölgede barış ve huzur içerisinde yaşama arzumuzu hayata geçirecek olan her türlü önlemin alınması bizim için de zaruridir. Afrin operasyonu, hamaset edebiyatıyla, iç politika malzemesi yapılacak bir mesele değildir. Ancak görüyoruz ki, bu işten nemalanmak isteyenler var. Yanlış yapıyorlar. Askerlerimizin verdiği mücadelede ve canları pahasına koyulmuş oldukları yolda, bir siyasi menfaat arayışı, operasyonun ruhuna zarar verir. Amaç, ülkeyi terörden ve terör odaklarının korumaksa, bunun dışına çıkılmamalıdır. Bunun yanında, ülkeyi ve bölgeyi savaş atmosferine sürükleyen etkenlerin ne olduğu da asla unutulmamalıdır. Bölgeyi savaş moduna getiren sürecin başlangıcı, Büyük Ortadoğu Projesidir. Bu strateji, bölgeyi cehenneme çevirmiştir. Bunu görmezden gelemeyiz. O halde, bir taraftan bu operasyonun ülke menfaatine en uygun şekilde tamamlanmasını beklerken, bir taraftan da bu savaşa sürüklenme sebebimizi ve savaşı mecbur kılan etkenleri de aklımızın bir köşesinde tutmak zorundayız" dedi.

HALUK KOÇ'A DESTEK

Önceki dönem Samsun milletvekili olan ve bir ara siyaseti bırakacağı ve artık partide görev almayacağı konuşulan CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç'a, Samsun Örgütü olarak destek olduklarını ifade eden Tufan Akcagöz, "16 Nisan referandumundan önce, bizzat Samsun'a gelerek çalışmalarımıza katkı verdi. Samsun milletvekili olmadığı halde, Samsunla bağlantılarını koparmadığı için bizim elimizi kuvvetlendirdi. Geçen 15 yıl nazara alındığında, Samsun için ve Samsunlu hemşerilerimiz için yaptığı işler herkesin malumu. Haluk Koç'un da yerini koruması gerekiyor. Kendisine Samsun'dan, kendi memleketinden böyle bir katkı sunabilmek bize mutluluk verecektir. Arkadaşlarımızla beraber Haluk Koç'a Samsun'dan destek imzalarımızı gönderiyoruz. Bu katkının önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.