Mübadelenin 95. yılını anmak için Samsun'da bir araya gelen Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Kemalletin Altınsoy, Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Olcay Kınay Yanık ve Yunanistan'dan gelen misafirler, Haber Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun'u ziyaret etti.

ETKİNLİĞİMİZ ÇOK ANLAMLI

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Altınsoy, "Mübadelenin 95. yılını anmak amacıyla her yıl yaptığımız etkinliğimiz bu sene de çok anlamlıydı. Yunanistan'dan gelen çok sayıda misafirimiz bulunuyor. Biz de misafirlerimizle beraber Necdet Uzun'u ziyaret etmek istedik" dedi.

GELECEK KUŞAKLARA MİRAS

Mübadele ruhunun gelecek nesillere aktarılması gereken bir miras olduğunu belirten Altınsoy, "Bizim asıl amacımız buradan göç eden Rumlarla, Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen mübadil kardeşlerimizi bir araya getirmek. Eski anılarımızı, kültürlerimizi ve örf adetlerimizi yaşatabilmek ve gelecek kuşaklara bunları miras bırakabilmek için bu etkinlikleri yapmaya devam ediyoruz" dedi.

Ziyarete, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun Başdanışmanı Tsıkas Theodoros, Sakız Adası Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalıs, Kavala Belediye Başkan Yardımcıları Dimitrios Kazanidis ve Anastasıos Tsouroukıdıs, Kuzey Yunanistan Ticaret Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Stefanos Hacimanol, Kavala Müzik Topluluğu Solistleri Evangelia Asonitou, Despoina Temperakı ve Stylıanı Tsımperakı ile Soultana Pantonoglu, TRT Sanatçıları Nusret Yılmaz
ve Canan Sezgin Geylan katıldı.