Canik Belediye Başkanı Osman Genç, haftalık istişare toplantısında başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile biraraya geldi. Önceki hafta yapılan ve bu hafta yapılacak çalışmaların değerlendirildiği toplantıda konuşan Başkan Genç, milli mücadelenin sadece askeri alanda olmayacağını belirterek, "Şehir olarak eğitim, kültür, sosyal gibi her alanda kalkınarak, Türkiye'nin milli mücadelesine katkı sağlamalıyız. Bu inançla, sınır ötesinde askerlerimiz vatanımız için mücadele ederken, bizler de şehrimizi ve ülkemizi hedeflerine ulaştırmak için milli ruhla çalışıyoruz" dedi.

YERELDE DE SAĞLAMALIYIZ

Dualarının sınır ötesinde teröristlerle mücadele eden vatan evlatlarıyla olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Türkiyemiz, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde her alanda mücadele ediyor. Bir yanda askeri alanda askerlerimiz teröristlerle mücadele ederken, diğer yanda hükümetimiz ekonomik, sosyal, eğitim gibi alanlarda da daha güçlü bir ülke için çalışıyor. Bizler de yerelde aynı milli ruhla ülkemizin kalkınmasına ve hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak için var gücümüzle mücadele ediyoruz" diye konuştu.

YERLİ ÜRETİMİ DESTEKLEMELİYİZ

Afrin'e yönelik gerçekleştirilen "Zeytin Dalı" operasyonunun önemine de işaret eden Başkan Genç, "Askerlerimiz artık yüzde 75 oranına varan milli silahlarımızla başarıyla mücadele ediyor. Milli silahlarımızın gücü, bizlere her alanda yerli ve milli olmanın önemini bir kez daha göstermiştir. Daha güçlü ve bağımsız bir Türkiye için sadece askeri alanda değil, her alanda milli üretimi artırmalıyız. Bu konuda sadece hükümetimize değil, bizlere de görev düşüyor. Yerel yönetimler, sanayicilerimiz, kurum ve kuruluşlarımız yerli ve milli üretimi destekleyerek, artırarak Türkiyemizin hedeflerine destek sağlamalıyız. Dualarımızla, kalbimizle askerlerimizin yanındayız" şeklinde konuştu.