Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde 1 Şubat'ta başlayacak olan Erzurum Tanıtım Günleri 5 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Kocaeli Sivil Toplum Kuruluşları Merkezi'nde bugün gerçekleştirilen basın toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Yılmaz, Kocaeli Erzurumlar Dernek Başkanı Avni Gözütok ve dernek üyeleri katıldı.
Erzurum Tanıtım Günleri'nin Erzurum kültürünün ve geleneklerinin tanıtılması amacıyla yapıldığını ve Erzurum yöresine ait bir çok etkinliğin de gerçekleştirileceğinden söz eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Yılmaz, 'Hazırlığı aylar süren önemli bir organizasyonun arefesindeyiz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, Anadolu'da Kocaeli konseptiyle ilk etapta Rize tanıtım günleri ile başlatmıştık. Akabinde Gaziantep tanıtım günleriyle devam ettik. Bugün de Türkiye'nin önemli bir değeri Erzurumlu kardeşlerimizle beraber Erzurum ortak paydasında uluslararası fuar merkezimizde 1- 5 Şubat tarihleri arasında güzel bir organizasyon icra edeceğiz. Biz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bu şehrimizde emeğinin peşinde, alın terinin peşinde olan bütün kardeşlerimizi hem Erzurum'lu hem Kocaeli'li olarak görüyoruz. Aynı çatı altında beraber yaşıyoruz aynı havayı soluyoruz dolayısıyla Erzurum şehrimizde bizim için önemli bir katma değerdir' dedi.
Kocaeli Erzurumlar Dernek Başkanı Avni Gözütok ise, 'Erzurum'dan da gelen bir çok vatandaş olacak. Cirit gösterileri de yapılacak. Erzurum'da ilçe ilçe dolaşarak biz Kocaeli'de Erzurum'u nasıl yaşatabiliriz istişarelerinde bulunduk. Ve bu noktada verim aldık. Erzurum Büyükşehir Belediyemiz bu noktada büyük destek veriyor, sahiplendiler bu olayı. Bizim sloganımız 'Az olacak Erzurum olacak', bizim mantığımız orada kültürü tanıtmak ve üniversiteden gelecek rektörlerle beraber Erzurum'u tanıtmak' diye konuştu.

Erzurum kültürü Kocaeli’de tanıtılacak