Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı beraberinde Askerlik Şube Başkanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fehmi Çelik'le birlikte 'Zeytin Dalı Harekatında' sağ ayağından yaralanan Adıyamanlı Uzman Çavuş Barış Aslan'ı evinde ziyaret etti.
Vali Kalkancı, 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında Afrin'de yürütülen operasyonda gösterdiği cesaret, kahramanlık ve fedakarlıktan dolayı Uzman Çavuş Barış Aslan'ı alnından öptü.
Vali Nurullah Naci Kalkancı, Afrin Gazisi Barış Aslan ile bir süre sohbet ederek geçmiş olsun dileğinde bulunup, manevi değerleri bütünleştiren, vatan ve milleti simgeleyen, rengini şehitlerin kanından alan Türk Bayrağı ve Kuranı Kerim takdim etti.
Piyade Uzman Çavuş Barış Aslan'a geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Nurullah Naci Kalkancı, 'Bilindiği gibi Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna müdahale etmek amacıyla devletimiz geçen hafta Afrin harekatını başlattı. Barış kardeşimiz de operasyona katılan ilk kardeşlerimizdendir. Orada gazi oldu. Barış Kardeşimize hem geçmiş olsun hem de teşekkür etmek için ilin yöneticileri olarak ziyaret etmek istedik. Onlar bu vatanın kahraman evlatları ve Adıyaman'ında iftihar vesileleridir. Zeytin Dalı Harekatında teröristlere karşı çarpışan bütün Mehmetçiklerimize Allah güç ve kuvvet versin.
Devletimizin bekası için yapılan bu harekat başladığında cumhurbaşkanımızda bir konuşmasında bahsettiği gibi Adıyaman bu harekata katılmak için gönüllü askere gitmek maksadıyla müracaat eden ilk il olmuştur.
Devletinin bekası için bütün Adıyamanlı kardeşlerimiz her türlü göreve hazır olduklarını her vesile ile dile getirmektedirler. Adıyaman valisi olmaktan ve Adıyamanlı kardeşlerimizle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duymaktayım. Türk milletiyle birlikte bütün Adıyamanlı hemşerilerime gönülden teşekkür ediyorum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Kahraman Mehmetçiklerimizin hepsiyle gurur duyuyoruz. Millet olarak dualarımızı onlara yolluyoruz. İnşallah en kısa zamanda Afrin'de istediğimiz sonucu alacağız ve teröre geçit vermeyeceğiz. Barış gibi kahraman gazilerimiz ve silah arkadaşlarında bu yüce ruh var olduğu müddetçe milli birliğimize ve bütünlüğümüze kastedenlerin, kirli emellerinin gerçekleşmesi asla mümkün olmayacaktır. Tarihten bugüne aziz vatanımızın bekası ve milletimizin selameti için şahadet makamına erişen bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize sağlık ve şifa diliyorum' dedi.

İl protokolü Afrin gazisine geçmiş olsun dileklerinde bulundu