Transfer sezonunun kapanmasına saatler kala bile bazı oyuncularını kaybetme korkusuyla baş başa kalan Samsunspor, son ana kadar transfer tahtasını açıp, takviye yapmak için çaba sarf ediyor. Devre arası transfer döneminde birçok oyuncusunu kaybeden ve transfer yapamayan Samsunspor'da Sportif Direktör Coşkun Zeren, antrenman sonrasında yaptığı açıklamada ilk dönem katkı alamadıkları yabancı futbolcuların, 2. devrede yeni transferler gibi katkı vereceğine inandığını söyledi.



'TAHTANIN AÇILMAMASI SORUN DEĞİL'

İlk yarıda katkı alamadıkları yabancıların son maçlarda form tuttuğuna dikkat çeken Coşkun Zeren, 'Aldığımız galibiyet dolayısıyla bu haftayı çok karlı geçirdik. Bizimle aynı sıralarda bulunan Adana Demirspor ile oynayacağız. Adana deplasmanın zor geçmesine rağmen mutlu döneceğimize inanıyorum. Onlar da mutlak kazanmak istiyor. Tahtanın açılmamasını sorun etmiyoruz. Biz her şeye hazırlıklıyız. Tahta açılsa bile yurt dışı transferini kapattık. Hocamızın tespit ettiği iki yabancı oyuncu vardı. Onları kapattık. Ama tahta açılırsa 3 arkadaşımızı takıma katacağız. 2 savunma bir orta saha salacağız. Bu oyuncuların kulüpleriyle sözleşmeleri devam ediyor ama bizden haber bekliyorlar. Angan, Ayite ve Samaras gibi yabancılarımızın formu son maçlarda arttı. Yabancılarımız açısından sakatlıklarla dolu bir ilk devre geçirdik. Samaras artık kendine geldi. Ligi, arkadaşlarını ve şehri iyice tanıdı. Angan büyük sakatlıklar atlattı. Ayite çok sakatlık atlattı, geri döndü. İlk yarıda yabancılardan yeterli verim alamadık ama ikinci yarı bu oyuncular bizim yeni birer transferimiz haline geldi. John Chibuike'nin, annesinin ölümünden sonra biraz zamana ihtiyacı var. Zamanla o da takıma katkı sağlamaya başlayacak' dedi.

Samsunspor'un kadrosunda kaleci Michail Sifakis, John Chibuike, Davy Angan, Georgios Samaras ve Jonathan Ayite gibi yabancı futbolcular yer alıyor.