Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, ilçe genelinde bulunan iş adamları ile istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı.
Kavak Belediyesinde düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısına Kavak'ta faaliyette olan fabrika sahipleri katıldı. İlçenin istihdam konusunda büyük atılımlar içerisinde olduğunun altını çizen Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, 'İstihdam sorununun yok olmasının en büyük nedeni ilçede bulunan iş adamları' dedi.

KAVAK'A DÖNÜŞLER HIZLANIYOR

İşsizlik yüzünden gurbete çalışmak için giden ailelerin artık Kavak'a dönüşlerinin hızla arttığını belirten Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, 'İşsizlik nedeni ile ilçemiz zamanında çok büyük göçler verdi. Bu göçü tersine çevirmenin en büyük etkeni siz değerli iş adamlarısınız. Sizlerin ilçemize yapmış oldukları yatırımlar sayesinde ilçemizde istihdam sorunu çözüldü bununla birlikte geriye dönüşler başladı. Koordineli ve uyumlu çalışmanın her zaman herkese çok büyük faydaları olmuştur. Belediye olarak sizlerle nasıl ki bu zamana kadar irtibatımızı kesmediysek bundan sonrada bir uyum içerisinde ilçemize çok daha fazlasını yapmak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam ederek koordineli çalışmalarımıza devam edeceğiz' diye konuştu.

KONUT SAYISINDA PATLAMA

İlçedeki istihdam sorununun çözülmesi ile birlikte konut sayısında da patlama yaşanıldığını ifade eden Başkan Sarıcaoğlu, 'Göreve geldiğimiz günden bu yana en büyük çabamız ilçemizdeki işsizliği yok etmekti. Bunu da sizlerin katkıları ile çok şükür yok ettik. İlçemize 3 yıl içerisinde 3 bin yeni daire yapıldı. Bu da Kavak için çok büyük bir gelişimin göstergesi. Konut sektörü hızla artıyor. Kavak'a geri dönüşlerin bundan sonrada katlanarak çoğalması için ilçe belediyesi olarak biz üzerimize düşen görevi her zaman yapmaya hazırız' şeklinde konuştu.