Heyet önce All Pakistan Labour Fedrasion ve Teachers' Consortium of Pakistan yöneticileriyle görüşmeler yaparak, sendikal çalışmaları ve eğitim hakkında konuşarak sendikal tecrübe paylaşımında bulundu.
Başkan Mehmet Sezer, sendikal faaliyetlerin ardından İslamabad, Haripur, Sargodha ve Keşmir bölgelerindeki yetimlerle buluşma programına katıldı.
Programda Eğitim-Bir-Sen tarafından donatılan, KHUBAİB Vakfı'nın Keşmir ve Sargodha yetimhanelerinin kimya, fizik ve biyoloji laboratuvarlarının ve Haripur yetimhanesinin bilgisayar laboratuvarının açılışı yapıldı.
5 yıldır sürdürülen ve dünyanın dört bir yanındaki yetimlerin himaye edilmesinin amaçlandığı ve Eğitim-Bir-Sen'in de paydaşı olduğu 'Her Sınıfın Bir Yetimi Kardeşi Var' projesi çerçevesinde Türkiye'de okuyan öğrencilerin katkılarıyla maddi olarak desteklenen Pakistanlı yetimlerle de görüşen Sezer, duygulu anlar yaşadı.
Mehmet Sezer, 'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' projesiyle Türkiye'de 13 bin yetimin himaye edildiğini bu sayının Pakistan'da ise bin 200'ü bulduğunu söyleyerek, 'Türkiye'de eğitim gören öğrenci kardeşlerimizin desteğiyle himaye edilen yetimler ümmetin umududur. Sevincimizi anlatmaya kelimeler yetmez. Bundan sonra da yetimlere el uzatmaya devam edeceğiz' dedi.
Haripur kentinde Mavi Marmara Gemisi'nde işgalci İsrail tarafından şehit edilen 10 isimden biri olan Adanalı, eski tekvandocu, antrenör ve uluslararası hakem Çetin Topçuoğlu'nun isminin verildiği spor kompleksine de ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Mehmet Sezer, 'Şehadetinden önce birlikte yardım organizasyonlarına katıldığımız, yetim çocukların hamisi, cesur yürekli hemşerimiz Çetin Topçuoğlu kardeşimizin adının doğduğu topraklardan binlerce kilometre uzaklarda bir spor kompleksine verilmiş olması bizi ziyadesiyle memnun etti. Şehadetinden önce yetim çocukların her türlü ihtiyacına koşan Çetin kardeşimizin şimdi de adının verildiği bu spor kompleksi yetimleri kötü alışkanlıklardan koruyacaktır. İnşallah burada yüzlerce Çetinimiz yetişecek. Bu tablo karşısında duygulanmamak elde değil' diye konuştu.
Eğitim-Bir-Sen'in nerede ihtiyaç varsa oraya yardım elini uzatmaya çalıştığını sözlerine ekleyen Başkan Sezer, Eğitim-Bir-Sen'in Arakan'da yetimhane ve külliye inşaatlarının sürdüğünü hatırlatarak sadece sendikal faaliyetlerle değil insani yardım faaliyetleri ile de topluma öncülük etmeye çalıştıklarını söyledi.
Ziyaretler sonunda Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Adana İl Başkanı Mehmet Sezer ve 20'yi aşkın şube başkanı Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul ve Pakistan Diyanet İşleri Başkanı Dr. Qibla Ayaz'la bir görüşme gerçekleştirdi.

Eğitim-Bir-Sen’den Pakistan’daki yetimlere eğitim yardımı