Eski CHP Milletvekili adaylarından Ertuğrul Çepni, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 3-4 Şubat 2018 tarihlerinde yapılacak Olağan Kurultayı'ndaki Parti Meclisi seçimlerine, Samsun İl Teşkilatı'nın desteğiyle aday adayı oldu. Çepni, amacının bilgi ve birikimlerini, deneyimlerini CHP aracılığıyla ülkenin hizmetine sunmak olduğunu söyledi.

PARTİME VE ÜLKEME HİZMET İÇİN

1995 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin Samsun Milletvekili Adayı olan Çepni, 2002 ve 2011 yıllarında da aday adayı olmuştu. Samsun İl Teşkilatı'nın desteğiyle CHP Parti Meclisi'ne aday olduğunu açıklayan Çepni, "Amacım, yılların siyasi birikimi, araştırmaları, birikmiş bilgi ve deneyimiyle partime; partim aracılığıyla da ülkeme hizmet etmektir. Parti Meclisi, partinin genel siyasi politikalarının tartışıldığı yerdir. Fikirlerimle bu tartışmalara katkım olabileceğine inanıyorum" dedi.

Ertuğrul Çepni'nin 'Hep Çözüm Aradım' adlı bir kitabı, 'Çift Meclisli Siyasi Yapı' konulu bir kitapçığı, siyasi konularda yazdığı çok sayıda makaleleri, 'Demokrasi ve Sosyal Demokrasini Tarihi Gelişimi' alanında araştırmaları ve sunumları; Siyasi parti tüzükleri konusunda araştırmalarının ardından hazırlanmış 'Nasıl Bir Tüzük' konulu raporu bulunmaktadır.