Erzincan Tıp Fakültesi ve Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen basın açıklamasında, Tıp Fakültesi ve Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi hekimleri adına Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdet Gül bazı açıklamalarda bulundu.
Gül yapılan basın açıklamasında; 'Türk Tabipler Birliğinin tüm hekimler adına yapmış olduğu, 'Zeytin Dalı Operasyonu' ile ilgili talihsiz basın açıklamasına Erzincan Tıp Fakültesi ve Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi mensubu hekimler olarak katılmadığımızı ifade etmek istiyoruz.
Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Birleşmiş Milletler Antlaşması 51. Maddesi çerçevesinde 'Sınır Güvenliğimizin' güçlendirilmesiyle ilgili olarak Afrin Bölgesinde sınır ötesi Zeytin Dalı Operasyonunu yürütmektedir.
Uluslararası hukuk çerçevesinde yürütülen, bu harekâtın amacı Ulusal Güvenliğimize tehdit oluşturan terörist grupların bertaraf edilerek sınır güvenliğinin yeniden tesisidir. Bu operasyonda komşu bir ülkenin toprağını işgal, ya da yerel biretnik temizlik söz konusu değildir.
Ülkemizdeki 4 milyona varan sığınmacı nüfusun bir kısmı oluşturulacak bir güvenlik kuşağı içinde etnik yapılarına bakılmaksızın, kendi topraklarında yaşam hakkına kavuşacaklardır.
Bu itibarla bizler Erzincan da hizmet veren hekimler olarak, güvenlik güçlerimizin yasal çerçevede yürüttüğü bu girişimini sonuna kadar destekliyoruz.
Şehitlerimize Allahtan rahmet, Gazilerimize şifa diliyoruz' diye konuştu.

Erzincan’da ki sağlık çalışanlarından Türk Tabipler Birliği’ne tepki