Terme Belediyesi, çevre temizliğinde daha başarılı sonuçlar alabilmek için mevcut çalışma sistemi geliştirirken, gelişen teknolojiye uyum sağladığı gibi ayrıca bu teknolojiyi belediyeye kazandırarak vatandaşın hizmetine sunuyor. Bu amaçla satın alınan mobil tamir bakım ve temizlik aracı hizmete başladı. Birçok donanımın yer aldığı araç mobil çağın sorunlarına mobil çözümler üretiyor.

TASARRUF SAĞLIYOR

200 bin liraya mal olan araç, mevcut sorunlara hızlı çözümler üretebilmek için her türlü ekipman ile donatıldı. Yerinde bakım onarım yapan mobil araç; kaynak, taşlama, boyama, yıkama, tamir üniteleri donatılmış durumda. Özel olarak tasarlanan araç, kendi içerisinde bulunan jeneratör ile her türlü tamir işlemini yerine getirebiliyor. Konteyner bakımı ve park onarımları gibi oluşabilecek sorunlara yerinde müdahale edebilen araç, hem maliyet hem de zamandan tasarruf sağlıyor.

YERİNDE ÇÖZÜMLER

Başkan Şenol Kul, Terme Belediyesi'nin araç filosunun her geçen gün daha da büyüdüğünü ve modern kent standartlarında hızlı ve etkin çözümler üretebildiğini belirterek, "Belediyemiz, kurumsallaşma anlamında önemli adımlar attı. Bu adımlardan en önemlilerinin başında araç filomuz geliyor. Var olan sorunları çözebilmek adına araç kiralama gibi hizmet alımı yapmak yerine, yaptığımız yatırımlar sonucu belediyemiz bünyesine kattığımız araçlarla Termeli vatandaşlarımıza her türlü hizmeti verecek ölçüde bir araç filosuna sahip olduk. Bakım onarım araçlarımız da filomuzun en önemli araçları. Mobil araçlarımız sayesinde mevcut sorunu yerinde çözebilecek bir noktaya geldik" diye konuştu.

YATIRIMA DEVAM

Terme Belediyesi'nin hizmet kalitesinin her geçen gün büyüdüğüne de dikkati çeken Başkan Kul, "Termemizin daha temiz bir kent olması için şehrimizdeki temizlik çalışmalarını itinayla sürdürüyoruz. Bu aracımız sayesinde çöp konteynerlerinin yerinde, hızlı, ekonomik ve etkin bir şekilde temizliğini yaparak, görüntü kirliliği ve koku oluşumunu engellerken, aynı zamanda larva ve sinek oluşumunun da önüne geçilmiş olunacak. Bu aracımız ile konteynerler yerinde basınçlı ve sıcak su ile içi ve dışı yıkanıp dezenfekte ediliyor. 3-4 dakika süren bu işlem sayesinde şehrimiz sokak ve caddelerindeki çöp konteynerleri, temiz ve steril hale getirilirken şehrimiz de layık olduğu temiz çevreye kavuşmuş olacak. Vatandaşlarımız Terme'de hak ettikleri kaliteli hizmeti alabilmeleri adına her türlü yatırımı yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.