Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'ın 'Yapılması kaçınılmaz' dediği ve önemine dikkat çektiği altyapı için İSU ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. 12 mahallede gerçekleştirilecek olan alt yapı çalışmalarında 259 kilometre içme suyu, 143 kilometre kanalizasyon, 31 kilometre yağmur suyu hattı yapılacak. Adeta Körfez'e neşter vurulacak olan çalışma yaklaşık 3 yıl boyunca devam edecek.
ilk etapta Yavuz Sultan Selim Mahallesi, Çamlıtepe Mahallesi ve Esentepe Mahallesi'nde çalışma yürütecek olan ekipler, Çamlıtepe Mahallesi'nde yağmur hattı sonrasında kanalizasyon hattının yenilenmesi için de çalışma başlattıÖte yandan Atalar Mahallesinde bulunan ve sahile geçişi sağlayan hemzemin geçitteki su baskınlarının önüne geçmek adına kısa süre içerisinde çalışma başlatılacağı bildirildi.
Yaklaşık 200 milyon liralık bir yatırımla Körfez'in alt yapısının yenilendiğini belirten Körfez belediyesi yetkilileri, 'İSU ekipleri çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Körfez Belediyesi ekipleri olarak da bizler çalışmaları yakından takip ediyoruz. Vatandaşlarımız için zor bir süreç ama yapılması mutlak gerekli bir çalışmaydı. Bittiğinde alt yapı sorununu kökten çözeceğimiz bir çalışma olacak' dediler.

433 kilometrelik altyapı çalışmaları sürüyor