Kendisinin de 1997 yılında Şırnak'ta hain terör örgütünün döşemiş olduğu mayına basarak bir bacağını kaybettiğini, her zaman vatanın birliği ve beraberliği için uğraştığını söyleyen Çakmak, yıllardır görmek istedikleri bir ortamın yaşandığını, terör örgütünün son dönemlerine geldiğini ve gaziler olarak bundan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Her gece operasyondaki Mehmetçiklere dua ettiğini söyleyen Çakmak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın askeri sınırda ziyaret etmesinin çok anlamlı olduğunu, vatanı için mücadele eden Mehmetçiğin hem halkın hem devletin yanlarında olduğunu bilerek mücadele ettiğini kaydetti.
Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçilerin çok zor şartlar altında mücadele ettiğini en iyi bilenlerden birisinin de kendisi olduğunu belirten Çakmak 'Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak istiyorlar. Ama bu emellerine ulaşamayacaklar. Ben kendim Güneydoğu gazisi olarak son zamanlarda şunu gördüm. Avrupa Şampiyonasında Vodafone Park'ta oynamak istiyoruz dediğimizde bize şu cümle söylendi, 'O stadı dolduramazsının.' Ben de bir gazi olarak şunu çok iyi biliyorum ve takım arkadaşlarım da çok iyi biliyor. Hocalarımız olsun yöneticilerimiz olsun. 'Eğer söz konusu vatan ise o millet oraya akar' dedim. 41 bin 903 kişilik stada 45 bin 500 kişi girdi ve 15 bin kişi dışarıda kaldı. Şartlar ne olursa olsun, engelli olsun eğer ülkede başarılıysan bu halk seni yalnız bırakmaz. Tüm şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Ailelerine sabır diliyorum' dedi.

Ampute Milli Takımı Kaptanı Çakmak: "Her gece Mehmetçiklerimize dua ediyorum"