Sabah saatlerinde memleketi Şanlıurfa'ya gelen Yılmaztekin, şehidin baba ocağı Demirli Köyüne geçti. Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyon esnasında çıkan çatışma sonucu şehit düşen Harranlı Piyade Onbaşı Ali Aydar'ın ailesi ile kucaklaşan Yılmaztekin, 'Peygamberimize komşu olma payesini iktisap eden Harranlı hemşerim, şehit kardeşim Ali Aydar şehitlik gibi yüce bir mertebeye nail oldu. Allah şehadetini kabul etsin. Adı ne olursa olsun terör örgütleri şunu çok iyi bilsinler ki, Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi bizi bölemeyeceksiniz, parçalayamayacaksınız. Milletçe kenetlendik, hepimiz canımızı feda etmeye hazırız' ifadelerini kullandı.
'Milletçe kenetlendik, hepimiz çanımızı vermeye hazırız'
Mehmetçiklerin, vatanına göğsünü siper ettiğini belirten Yılmaztekin, 'Afrin'e giderken 'Ailene diyecek bir şeyin var mı? ' sorusuna ise 'Bizim 'Beklemesinler' cevabı veren yiğit, kocaman yürekli evlatlarımız var. Dualarımız onlarla, Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Bizi bu kutlu yoldan ne sınırlarımıza dizilen teröristler ne içimize sokulan FETÖ gibi, PKK gibi ihanet çeteleri döndüremeyecektir. Komutanı Muhammed olan bir ümmet boyun eğmez. Biz boyun eğmeyeceğiz. Milletçe kenetlendik, hepimiz çanımızı vermeye hazırız' şeklinde konuştu.
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, ana muhalefet partisinin teröre karşı verilen mücadeleyi itibarsızlaştırma çabalarına da değinerek, 'Terörle ilgili yürüttüğümüz haklı ve meşru mücadelemizi algı operasyonlarıyla itibarsızlaştırma gayreti, tedavisi mümkün olmayan kronik bir ideolojik körlüğün sonucudur' diye konuştu.