Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türkiye Delegasyonu Başkan ve AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Afrin'de düzenlenen operasyonla, aynı zamanda Avrupa Birliği sınırlarının da korunduğunu ifade etti.

Kılıç, ulusal bir televizyonda katıldığı programda, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde operasyonla ilgili yapılan oturumun detaylarını paylaştı.

AKPM Genel Kurulu'nda ani bir şekilde harekatın içeriğiyle ilgili rapor istendiğini söyleyen Kılıç, "Üyelere, uluslararası hukuktan ve sınır güvenliğimizin tehdit altında olmasından doğan haklarımızı kullandığımızı anlattık" şeklinde konuştu.

KATILIM SAĞLIKLI DEĞİL

AKPM'nin asıl amacının insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü korumak olduğunu ifade eden Kılıç, "300 milletvekilinin üye olduğu AKPM'de oturuma katılan milletvekili sayısı üçte bir oranındaydı. Bu katılım oranıyla yapılan müzakereler sağlıklı olmaz. Türkiye aleyhine yapılan konuşmalar çok tehlikeli boyutta, DEAŞ dışındaki örgütleri, terör örgütü olarak tanımayan açıklamalar yapılıyor. Bu açıklamalar, dünya barışına ve demokrasisine katkı sağlamaz. AKPM'de 40-50 milletvekili Türkiye'ye karşı katı bir tutum içerisinde, onlara da anlattık ve akıllarında soru işareti oluşturduk" sözlerini kaydetti.

ÖSO TARTIŞMALARI YERSİZ

Harekatın ilk gününden bu yana devam eden ÖSO tartışmalarına da değinen Kılıç, "TSK sınır güvenliği açısından çok önemli bir operasyon düzenliyor ve bunu da Suriye'nin bir parçası olan ÖSO ile birlikte yapıyor. YPG/PYD'nin çocuklara zorla silah tutturduğunu herkes görüyor, duyuyor. Duymak istemeyenlere de bu vesileyle duyuruyoruz. Bununla ilgili tartışmalar yersiz. ÖSO'nun El-Kaide bağlantısı olduğunu iddia eden kişiler, iddialarını ispatlamakla sorumlu" ifadelerini kullandı.

Şükrü Berk ASKAR