Kore medyasında çıkan haberlerde; Samsung, Çinli bir dağıtım şirketi ile ortaklaşa bu üretime başlama kararını aldı.

Üretilmesine başlanacak çipler başta bitcoin ve ethereum yanında bir çok kripto para madenciliğini destekleyecek. (ASIC resistant -ASIC'e dayanıklı- kripto paralar hariç)

Şimdiye kadar, ASIC çip üretimi genel olarak iki çinli şirket olan Bitmain ve Canaan Creative arasında bölünmüş bir piyasa idi, artık Samsung gibi büyük bir ismin de dahil olması ile rekabet kızışacak gibi görünüyor. Her iki Çinli üretici de Tayvan'lı TSMC şirketi ile çalışıyor ve TSMC zaten iyi giden çeyrek dönem raporlarına kripto para madenciliği sektörü sayesinde 300-400 milyon dolar daha eklemeyi başardı.

Samsung'un henüz bu piyasada nasıl hareket edeceği kesin değil. Son kullanıcı ürününü kendisi mi üretecek yoksa başka ortaklıklara mı gidecek belirli değil. Ancak başka endüstrilerde de karşısında olan TSMC ile rekabet edeceği kesin.

Bütün bunların sonunda ASIC çip üretiminin Samsung'un gelirinde bir yer edebilmesi için sektörün daha çok büyümesi gerekiyor. Zira şirket 2017 yılında, büyük çoğunluğu akıllı telefon işlemcisi olmak üzere 69 milyar dolarlık çip satışı gerçekleştirdi.

KAYNAK:WEBRAZZİ