MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Afrin Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'yle beraber bölgede beraber hareket eden Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO) Kuvayı Milliye'ye benzetmesiyle beraber başlayan tartışmaları değerlendirdi.

HAREKAT SULANDIRILIYOR

Afrin Hareketı'nın destekleniyormuş izlenimiyle bazı kesimler tarafından sulandırıldığını öne süren Tekin, "Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri ile omuz omuza mücadele eden ÖSO'ya karşı terör örgütü oldukları, farklı ülkeler tarafından desteklendiği gibi özellikle CHP tarafından çok çirkin ve asılsız benzetmeler yapıldı. Afrin Harekatı Türkiye açısından son derece önemli bir harekat. Asıl önemli olan da o bölgede emperyalist devletlerin kirli senaryoları olduğunu, bu ülkelerin üzerinden Türkiye'nin de toprak bütünlüğünü tehdit edecek şekilde bir 'Kürdistan' kurma hayalleri olduklarını biliyoruz. Bunların her biri değerlendirildiğinde, Türkiye bize göre geç bile kalınmış çok önemli bir harekat yürütüyor. Bu harekatı yürütürken de kahraman Türk askeri ÖSO ile omuz omuza mücadele ediyor. O yüzden ÖSO ile ilgili söylenecekler Türkiye'ye de farkında olmadan zarar verecek söylemler olmasından kaçınılıp dikkat edilmelidir" dedi.

OLUMLU SÖYLEMLERE GEREK YOK

ÖSO'nun başka bir kimliğe büründürülmesine gerek olmadığını kaydeden Tekin, "Cumhurbaşkanı'nın Kuvayı Milliye benzetmesi kendi düşüncesidir. ÖSO'yu tanımlarken Kuvayı Milliye gibi olumlu söylemlerde bulunmaya gerek yok. ÖSO'yu olumsuz şekilde itibarsızlaştırmak da iyi niyetli söylem değil. Bu başlı başına harekatı aslında sulandırmaya ve Türkiye'nin gerçekleştirdiği haklı harekatı aslında bilinçaltında karalamaya yönelik bir söylemdir ikisinden de kaçınmak gerekir" ifadelerini kullandı.

KİMSE KALICI DOST DEĞİL

Gelecekte ÖSO ve Türkiye arasında yaşanabileceği öne sürülen problemlere de değinen Tekin, açıklamaları şu şekilde sürdürdü: "ÖSO bugün Türkiye'yle omuz omuza mücadele ediyor. Kalıcı dostluklar devletler arasında değil, milletler arasında olur. Devletler, menfaatleri doğrultusunda hareket ederler bu menfaatler zaman zaman değişebilir. O yüzden günü doğru okumak gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti, 5 bin yıllık geleneği temsil eder. Ne kadar güçlü olduğumuzu da bütün dünya yeniden hatırlamış olduk."

Zerrin SOMUNCU