Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tekvando takımı sporcuları katıldıkları müsabakalarda madalyaları silip süpürüyor. Başarılı ve disiplinli çalışmalarıyla göz dolduran takım, ulusal ve uluslararası turnuvalarda ülkemizi temsil eden milli sporcularıyla dikkat çekiyor.
2018 yılına da hızlı bir giriş yapan Buca'nın güçlü tekmeleri, yılın ilk uluslararası şampiyonası 5. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvasında 1 Antrenör 3 sporcuyla milli takımdaki yerini aldı. 11-14 Şubat 2018 tarihinde İstanbul'da yapılacak turnuvada Birgül Sütçü (Milli Takım Antrenörü), Metin Akagündüz (Poomsae), Sude Namlı (Genç Bayanlar) ve Mizgin Bilgin (Büyük Bayanlar) milli takım formasıyla mindere çıkacak. Turnuvada ayrıca Yıldızlar kategorisinde Enes Kamacı, Rana İgan, Gençler kategorisinde ise Eray Çap Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünü temsil edecek.
Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tekvando takımı 6-9 Şubat 2018 tarihlerinde yine İstanbul'da yapılacak olan Avrupa Kulüpler Şampiyonasında da Buca'nın göğsünü kabartmaya hazırlanıyor. Şampiyonaya yıldızlar takımı ile katılan kulüp Sarp Mergi, Enes Kamacı, Eren Özdemir, Aziz Sever, Sıla Şener, Hande Şanlı, Mücessem Erden ve Rana İgan gibi güçlü sporcularıyla kürsüde Türk bayrağını dalgalandırmak için mücadele edecek.

Buca tekvando takımının milli gururları